Avi: Yläkoulujen tilat pysyvät yhä suljettuina Pirkanmaalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on torstaina määrännyt, että perusopetuksen yläkoulujen tilat pidetään edelleen suljettuina Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella.

Yläkoulut ovat olleet jo suljettuina 8. maaliskuuta lähtien ja sulkuajan piti päättyä tällä viikolla. Nyt annettu määräys jatkaa koulujen sulkua 5. huhtikuuta saakka.

Oriveden kaupunki tiedotti jo keskiviikkona, että yläkoulun ja lukion etäopetus jatkuu 6. huhtikuuta saakka.

Lue lisää: Etäopetus jatkuu Orivedellä ainakin kaksi viikkoa – yli 70-vuotiaat saavat kirjeen rokoteajanvarauksesta

Avin tiedotteessa todetaan, että päätös oppilaitosten tilojen sulkemiseksi on tehty tartuntatautilain pykälän 58 perusteella. Päätös koskee vain perusopetuksen vuosiluokkien 7–9 opetusta. Opetuksen järjestäjä tekee tarvittavat päätökset, joilla yläkoululaisten opetus siirretään etäopetukseen. Tiloja voidaan kuitenkin käyttää erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetukseen sekä muihin päätöksessä yksilöityihin tarkoituksiin.

Aluehallintovirasto päätti jatkaa yläkoulujen tilojen sulkemista, koska Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue on edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan tartuntojen määrät ovat lisääntyneet 13–19-vuotiaiden ryhmässä.

Etäopetuksen jatkamisella halutaan rajoittaa tämän ikäryhmän kontakteja. Tilojen sulkemisella pyritään myös turvaamaan samoja koulutiloja käyttävien abiturienttien ylioppilaskirjoitukset, jotka saadaan päätökseen ennen pääsiäistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?