Aloitteissa on voimaa

Oriveden kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa käsiteltävänä oli yhdeksän varsinaista asiaa. Pykälistä peräti seitsemän liittyi aloitteisiin.

Viidessä pykälässä kyse oli valtuustoaloitteiden etenemisestä, yhdessä nuorisovaltuuston aloitteesta ja viimeisessä asiapykälässä käytiin läpi vuoden 2020 kuntalaisaloitteiden tilanne.

Kokous osoitti, että valtuustolla on voimaa viedä asioita eteenpäin aloitteiden avulla, jos virkamieskoneisto ei muutoin ilmoille heitettyihin ideoihin tunnu heti tarttuvan. Aloitteeseen on nimittäin jollain aikavälillä otettava kantaa.

Kaiken kaikkiaan Orivedellä tehtiin viime vuoden aikana 11 valtuustoaloitetta. Sellaisen kautta toteutukseen on nyt muun muassa nytkähtänyt Oriveden keskustaan rakennettava sähköautojen latauspiste.

Hyviä ehdotuksia kaupunkien ja kuntien sekä niiden toimintojen kehittämiseksi ei koskaan voi olla liikaa. Siksi aloitteita kannattaa tehdä, mutta vastuullisuus on niissäkin muistettava. Vaikka aloite ei aina vie aloitteentekijän kannalta toivottuun lopputulokseen, nostaa se asian julkiseen keskusteluun.

Leave a Comment