AstraZenecan käytön keskeyttäminen vaikuttaa myös Juupajoen rokotusaikatauluihin – osa alkaneen viikon rokotusajoista on jouduttu perumaan

THL keskeytti AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön viikon ajaksi. Se vaikuttaa rokotusaikoihin. Kuva: Juha Jäntti

Juupajoen terveyspalveluista huolehtiva Mäntänvuoren Terveys tiedottaa, että uusien rokotusaikojen antaminen riskiryhmään 1 kuuluville 55-69-vuotiaille on toistaiseksi keskeytetty. Lisäksi jo alkaneelle viikolle ajan saaneiden rokotusajat perutaan.

Syynä on se, että THL päätti viime viikolla AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeyttämisestä. Rokotetta on käytetty 55-69-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotuksissa.

Yli 70-vuotiaiden koronarokotukset ja rokotusajanvaraus jatkuvat sen sijaan normaalisti, sillä heidän rokotuksensa on toteutettu muilla rokotteilla.

Ajan varanneille ilmoitetaan uusi aika

Rokotusajan alkaneelle viikolle jo varanneiden 55-69-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien ei tarvitse olla yhteydessä ajanvaraukseen. Heille ilmoitetaan uusi aika, kun rokotuksia päästään jatkamaan.

Mäntänvuoren Terveyden tiedotteessa todetaan, että sairaala-apteekissa ei ole ylimääräisiä Biontech-Pfizerin rokotteita alkaneen viikon peruuntuvien aikojen tilalle. Maanantaina 29. maaliskuuta alkavan viikon ajat pidetään vielä toistaiseksi voimassa.

Rokotusten jatkamisesta AstraZenecan rokotteella päättää kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä, jonka tämän hetkisen arvion mukaan rokotuksia päästään jatkamaan aikaisintaan 29. maaliskuuta.

Vointia on syytä tarkkailla

AstraZenecan koronarokotteen saaneita Mäntänvuoren Terveys kehottaa tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta.

Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Saadun rokotteen nimi löytyy rokotuksen yhteydessä annetusta ohjeesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?