Rokotukset jatkuvat Orivedellä AstraZenecan korvaavilla rokotteilla ‒ rokotusaikoja ei jouduta perumaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päätöksen mukaisesti AstraZenecan rokotteella annettavat koronarokotukset keskeytetään myös Orivedellä 28. maaliskuuta asti, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Rokotukset jatkuvat kuitenkin Oriveden terveyskeskuksessa muilla saatavilla olevilla rokotteilla eikä varattuja rokotusaikoja jouduta perumaan.

Tampereen kaupungin tiedotteessa kerrotaan myös, että rokotusajan varanneiden asiakkaiden ei tarvitse ottaa yhteyttä terveyspalveluihin. Jos asiakkaallaa on varattu aika rokotukseen, hän saa rokotuksen sovittuna aikana.

Tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat orivesiläiset voivat varata aikoja edelleen uusia aikoja rokotukseen.

Sen sijaan riskiryhmän 1 rokotuksiin ei anneta uusia aikoja ennen kuin rokotteiden saatavuus paranee. Kaikki jo varatut ajat myös riskiryhmän 1 rokotuksiin toteutetaan kuitenkin suunnitellusti, tiedotteessa mainitaan.

Tarkkaile poikkeavan voimakkaita oireita

Annetun rokotteen nimen rokotuksessa käyneet saavat selville rokotuksen yhteydessä saadusta ohjeesta.

Vielä ei tiedetä, millä rokotteella annetaan tehosterokote niille asiakkaille, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteen AstraZenecalla.

THL:n mukaan havaitut poikkeukselliset oireet rokotuksen jälkeen ovat erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen.

AstraZenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta.

Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Perjantaina päivitetyn tilaston mukaan Orivedellä ensimmäisen rokotteen on saanut nyt 1 377 henkilöä eli 15,2 prosenttia orivesiläsistä. Toisen rokotteen on saanut 25 henkilöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?