Ei niitä tarvitse pelätä!

”Ei niitä tarvitse pelätä”!

Näin sanoi mummoni aikoinaan. Kyse oli kahdesta rallimiehestä, Hannu Mikkolasta ja Simo Lampisesta. He harjoittelivat 1960-luvulla Päijälässä, Korpelantien eli nykyisen Päijäläntien pikataipaleella.

Tämä muistui mieleeni, kun tuli uutinen Hannu  Mikkolan kuolemasta. Mikäpä siinä oli harjoitellessa, kun molemmilla oli kesäpaikat siellä. Leppäkosken kohinaa -kirja kertoo, että paikka nimeltä Mustikkamaa oli Simo Lampisen mummola ja Harjuniemi Hannu Mikkolan sedän kesäpaikka.

Tuo tie päättyy Rasinkylän Petsamoon, lähelle Petsamon tanssilavaa. Siitähän ei sitten pitkä matka olekaan Ouninpohjaan; kai he sielläkin kävivät harjoittelemassa samalla.

Mummolani on siinä saman tien varressa, edellä mainituista mökeistä kolmen kilometrin päässä. Kysyimme mummolta, että pelottaako kulkea tiellä, kun nuo kaksi hurjastelee siinä. Mummo puolusti: ”Ei niitä tarvitse pelätä, ne osaa ajaa ja hiljentävät kohdalla! Oman kylän miehet joskus enemmän vaaraksi ovat”.

Hannu Järvinen

Mäntsälä

Leave a Comment