Korona-aika herätti perhepäivähoitajien halun auttaa – askartelutarvikekeräykseen Taysin pikkupotilaille ehtii vielä mukaan

Taru Kiiskinen ja Suvi Timonen sekä askartelutarvikkeita
Ryhmis Pikkutassun perhepäivähoitajat Suvi Timonen ja Taru Kiiskinen esittelevät osaa lahjoitustavaroista. Mukaan keräykseen ehtii osallistua vielä ensi perjantaihin saakka. Kuva: Sari Heliövaara

Orivedellä toimivan ryhmis Pikkutassun perhepäivähoitajat Taru Kiiskinen ja Suvi Timonen pohtivat alkutalvesta, miten ankeaan korona-aikaan voisi tuoda ripauksen hyvää mieltä.

Syntyi ajatus ilahduttaa Taysin lastenosastojen pikkupotilaita keräämällä heille askartelutarvikkeita.

– Aluksi ajattelimme tehdä tämän kahdestaan, mutta aika pian keksimme kysyä myös paikallisia yrityksiä mukaan, kertoo Taru Kiiskinen.

Naiset jalkautuivat kierrokselle yrityksiin, osaan on otettu yhteyttä sähköpostitse. Vastaanotto on ollut pääosin myönteinen.

– Jotkut ovat ehkä hieman kyseenalaistaneet sitä, että miksi keräys kohdistuu oman kylän ulkopuolelle. Itse ajattelemme niin, että rajoilla ei ole tässä merkitystä ja että TAYSissa on hoidossa paljon myös orivesiläisiä lapsia, sanoo Kiiskinen.

Lahjoitus perille pääsiäisen alla

Tällä hetkellä oman panoksensa keräykseen on lupautunut antamaan yhteensä kymmenkunta yritystä ja yhteisöä Orivedeltä sekä Juupajoelta.

Lahjoitukseen on kertynyt jo muun muassa piirustuspaperia, kyniä, liituja, liitutauluja, pensseleitä ja muuta kädentaitoihin liittyvää tavaraa.

Keräykseen ehtii mukaan vielä ensi viikon perjantaihin saakka.

– Osallistua voi joko lahjoittamalla yrityksen omia keräykseen sopivia tuotteita tai niin, että yritys niitä itse hankkii. Rahaa emme kerää tai ota vastaan, tähdentää Suvi Timonen.

Keräykseen osallistuvien yritysten ja yhteisöjen nimet on tarkoitus julkaista kiitosten kera ryhmäperhepäivähoito Pikkutassun facebook-sivuilla.

Kertyvät lahjoitukset on sovittu alustavasti luovutettaviksi Taysissa pääsiäisen alla kiirastorstaina.

– Osa tavarasta on menossa Koivikkopuiston sairaalakouluun ja loput lastenosastojen pitkäaikaispotilaille, kertovat perhepäivähoitajat.

Leave a Comment