Juupajoki keskeyttää myös koulujen kerhotoiminnan pahentuneessa koronatilanteessa

Juupajoen kyltti

Juupajoen koronaohjeistus poikkeaa Oriveden linjasta koulujen kerhotoiminnan osalta. Arkistokuva: Oriveden Sanomat

Juupajoen kunta on tarkentanut ohjeistustaan pahentuneessa koronatilanteessa.

Juupajoella kaikki vapaa-aikatoimen ja koulujen kerhot ovat jääneet tauolle Pirkanmaan pandemiaryhmän linjauksen mukaisesti 17. maaliskuuta – 5. huhtikuuta väliseksi ajaksi.

Orivedellä valmiusryhmä linjasi keskiviikkona, että koulujen kerhotoiminta voi jatkua kaupungissa keskeytyksettä, vaikka muut lasten ja nuorten ryhmäharrastukset jäävätkin pääsiäisen yli kestävälle tauolle.

Vapaa-aikatoimen kerhoja Juupajoella ovat Liikkarikerhot Kopsamolla ja Koulukeskuksessa sekä teatteri-, bändi- ja animaatiokerhot. Lisäksi kouluilla on omaa kerhotoimintaa.

Juupajoella yläkoululaisten kerhot ovat olleet tauolla jo tähänkin saakka, mutta nyt myös eskarien ja alakoululaisten kerhotoiminta keskeytetään.

Mahdollisuutta jatkaa kerhotoimintaa 5. huhtikuuta jälkeen arvioidaan Juupajoelle pääsiäistä edeltävällä viikolla.

Juupajoen kunta muistuttaa tiedotteessaan, että pahentuneessa koronatilanteessa on erityisen tärkeää muistaa noudattaa annettuja ohjeistuksia ja rajoituksia sekä käyttää maskia muita ihmisiä kohdatessa.

– Tartunnan ehkäisyssä tärkeintä on riittävän, vähintään kahden metrin pitäminen toisiin ihmisiin, fyysisen kosketuksen välttäminen sekä käsihygieniasta ja yskimishygieniasta huolehtiminen. Kaikkia ylimääräisiä kontakteja tulisi tällä hetkellä välttää ja välttämättömissä kokoontumisissa on kokoontumisrajoituksen mukaisesti rajattava osallistujien määrä kuuteen henkeen, todetaan tiedotteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?