Korkeushypyn 17-vuotiaiden hallitseva SM-hallimestari Teemu Laurikainen sai konkarivalmentajan Ruovedeltä

Ilpo Mikkonen ja Teemu Laurikainen
Ilpo Mikkonen Teemu Laurikainen kättelivät käsien sijaan kyynärpäillä koronapandemian vuoksi. Kuva: Kalle Uotila

Korkeushypyn M17-sarjan hallikisojen Suomen mestari ja kauden kärkituloksen 194 hypännyt Teemu Laurikainen etsi läpi talvikauden uutta henkilökohtaista valmentajaa.

Maaliskuussa vihdoin onnisti. OrPon yleisurheilujaosto pestasi tehtävään talkoopohjalla toimivan Ilpo Mikkosen, 68, Ruovedeltä.

Ruoveden Pirkoissa aktiivisesti toiminut Mikkonen on vetänyt muutamana kesänä korkeushypyn lajikarnevaalia Ruovedellä. Hän on valmentanut oman tyttärensä Hanna Mikkosen yhdeksään Suomen mestaruuteen ulkokentillä ja kolmesti hallissa.

Hanna Mikkonen edusti Suomea Berliinin MM-kisoissa 2009. Euroopan N17-sarjan mestaruuden hän voitti vuonna 2005 Portugalin Lissabonissa uusinnan jälkeen tuloksella 181.

Hanna Mikkonen teki uuden naisten Suomen ennätyksen 192 kesällä 2005. Hänen nimissään on edelleen Suojan kentän naisten korkeusennätys 188.

Pitkä yhteistyö OrPon kanssa

Ilpo Mikkonen itse on hypännyt korkeutta 203. A-poikien 10-ottelun Suomen mestaruuden hän otti Posiolla vuonna 1971 uudella Suomen ennätyksellä 6665.

Samalla kisareissulla Ilpo Mikkonen oli ensimmäistä kertaa kosketuksessa OrPon kanssa, kun naapuriseuroilla oli yhteiskuljetus Posiolle. Myöhemmin Ilpo Mikkonen nähtiin lentopallossa OrPon miesten joukkueessa ja naisten liigapelien katsomossa.

Mikkonen ja OrPon yleisurheilujaosto ovat sopineet valmennuspestin kulukorvauksista, jotka seura hoitaa.

– En ole näistä tehtävistä koskaan pyytänyt palkkaa, enkä pyydä nytkään, toteaa Ilpo Mikkonen.

Tuoreen valmentajan mielestä Teemu Laurikaisella on korkeushyppääjän jalka. Hoikka vartalo ja silti reilu kengännumero sopivat hyppäämiseen.

Yhteiset harjoitukset ovat alkaneet. Niitä on takana nyt kolmet, ja Teemu Laurikainen on intoa täynnä.

– Ilpo lupasi viedä pilkillekin.

Leave a Comment