Katajakoukut voittoon Eräjärvi-villasukkakisassa – kakkos- ja kolmossijalle luontoaiheet

Voittajasukkia kudotaan jo kovaa vauhtia. Kuva: Anne Kahelin

Perinteinen Eräjärvi-henki katajakoukkuineen, siis entisen Eräjärven kunnan vaakunasta poimittu idea, oli valttia Eräjärven kylän villasukkakisassa Orivedellä.

Voittajaksi ja siis viralliseksi Eräjärvi-sukaksi valittiin Sanna Pohjan suunnittelema sukka. Toiseksi sijoittui sukujuuriltaan eräjärveläisen, Berliinissä asuvan Daniel Ojalan sukkamalli. Kisan kolmanneksi tuli nuorin osallistuja, 11-vuotias uusi eräjärveläinen Sonja.

Toisen ja kolmannen sijan sukissa kuvastui Eräjärven kaunis luonto, Daniel Ojalan sukkamallissa erityisesti järvi ja Sonjan sukkamallissa peura.

Katajakoukkusukkia ovat paikalliset kutojat ehtineet valmistaa jo myyntiinkin Eräjärven kehittämisyhdistyksen kyläputiikkiin, ja niihin on saatavissa samasta paikasta ohjekin, jos haluaa itse toteuttaa Eräjärvi-sukat.

Eräjärven kylä osallistui kisalla Oriveden kaupungin Villasukkapääkaupunki-hankkeeseen. Kylä on ollut villasukkahengessä mukana aiemminkin, heti ensimmäisten villasukkajuoksun SM-kisojen jälkeen.

Jo kaksissa kylän ja koulun yhteisissä Roikinat-talvitapahtumissa on ehditty juosta Villasukkajuoksukisa. Tänä vuonna Roikinat jäi koronan jalkoihin, mutta eiköhän ensi vuoden Roikinoilla taas juosta villasukilla.

Anne Kahelin

Virheellistä otsikkoa muokattu 13.3. klo 13.30: Kakksoseksi sijoittunut Saniel Ojala on jo aikuinen, joka oli innostunut kisasta lomareissullaan Eräjärven markkinalauantain kylätorilla.

Tämä ehdotus tuli Berliinistä. Juuriltaan eräjärveläisen Daniel Ojalan piirtämässä sukassa aiheena on järvi. Kuva: Anne Kahelin.

Leave a Comment