Nyt pitää katsoa lähelle

Oikeusministeriö tiedotti lauantaina, että kevään kuntavaalit siirretään huhtikuulta kesäkuulle. Asia vaatii vielä eduskunnan päätöksen. Jo viikonloppuna kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti oikeusministerin koolle kutsumassa kokouksessa vaalien siirtämistä.

Vaikka kyse on tällä hetkellä vielä poliittisesta linjauksesta, lienee varmaa, että vaalikampanjoiden mitat pitenevät nyt kahdella kuukaudella.

Oikeusministeriön päätös vaalien siirtämisestä venyi viime hetkille. Alkuperäisen ja vielä virallisesti voimassa olevan vaaliaikataulun mukaan puolueiden piti jättää ehdokashakemukset tiistaina. Jos ja kun uusi vaaliaikataulu virallisesti vahvistetaan, puolueet voivat vielä täydentää ehdokaslistojaan toukokuun alkupuolelle saakka.

Kun vaalikampanjat nyt todennäköisesti pitenevät kahdella kuukaudella, on ehdokkailla runsaasti aikaa vakuuttaa äänestäjät. Se kannattaa tehdä keskittymällä oikeisiin, lähellä oleviin asioihin.

Valtuutetut päättävät muun muassa lähikoulujen tulevaisuudesta ja kaavoituksesta sekä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluista. Lisäksi heillä olisi oltava ymmärrystä mistä säästää ja mitä jättää tekemättä ilman että sillä olisi tuhoisia vaikutuksia kunnan elinvoimaisuuteen.

Vain ministereitä ja valtakunnan politiikkaa arvostelemalla ei näissä vaaleissa pärjää. Katse pitää olla suunnattuna paljon lähemmäs.

Leave a Comment