OrPo jäi palkinnotta puolivälieräavauksessa – torstaina joukkueen on pakko voittaa, jotta mahdollisuus jatkopeleihin säilyy

OrPo, Pölkky Kuusamo
Kaisa Nyman ja Isidora Ubavic tavoittelevat palloa yhdessä Pölkyn Ella Autereen kanssa. Kuva: Juha Jäntti

OrPo pelasi loistavat kaksi erää puolivälieräavauksessa kotisalissa Orivedellä. Suoritustaso putosi viidennen erän lopulla. Pölkky Kuusamo kiitti ja nappasi voiton lukemin 2-3 (21-25, 25-18, 22-25, 25-13, 11-15).

Seuraavat pelit ovat molemmat Kuusamossa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina ja tarvittaessa vielä perjantaina. Jatkoon selviää kahdella voitolla.

Sunnuntainen ottelu Orivedellä oli upeaa naislentopalloa. Kotijoukkue loisti kaksi erää omissa sfääreissään. Toisen ja neljännen erän OrPo voitti ylivoimaisesti.

Viidennen erän alku oli lupaava 4-1 johdossa. Sitten tahti kääntyi. Passit lensivät nelospaikalle unohtaen muut reitit. Siellä odotti Pölkyn torjunta Ella Autereen johdolla.

Alexia Kalantaridoun vastaanoton haparointi vähensi variaatioita hyökkäyksiin. Isidora Ubavicin hyökkäyksiin tuli virheitä, kun taas Pölkyn Polina Malik takoi palloja pisteiksi.

OrPo voitti ässät 11-7 ja hyökkäyksen prosentein 41-38. Pölkky voitti vastaanoton prosentein 47-35 ja torjunnat 13-11. Runkosarjan torjuntatilastossa kolmannen sijan ottanut Kaisa Nyman torjui kuusi ja passari Nea Luntamo kolme pistettä.

Viidennessä erässä OrPo ei saanut yhtään pistetorjuntaa. Heikko ratkaisuerä on ollut OrPolle tällä kaudella tyypillinen. Aiemmin sitä on paikattu vaihtamalla Lotta Kukkonen passariksi ja Ada Aronen vastaanotto-hyökkääjäksi.

Nyt valmentaja Sotiris Gkotsis vaihtoi Annukka Paloniemen paikalle Emilia Putkisaaren yhdelle takakierrokselle. Vastaava siirto olisi tarvinnut tehdä myös Alexia Kalantaridoun kohdalla.

Pölkyn torjunnassa Linda Andersson ja Tai Bierria. OrPon Netta Rekola hyökkää. Kuva: Juha Jäntti

Ubavic palkittiin OrPon parhaana

Ottelun ratkaisijaksi nousi runkosarjan toiseksi paras pistenikkari Pölkyn hakkuri Polina Malik (26/+18). Hänet palkittiin Pölkyn parhaana.

OrPon parhaaksi valittiin Isidora Ubavic (23/+8). Häntä rasitti kahdeksan suoraa hyökkäysvirhettä ja neljää torjuntaan lyöntiä. Kalantaridou puolestaan pysähtyi torjuntaan viidesti.

OrPon keskarit Kaisa Nyman (15/+12) ja Netta Rekola (9/+9) tappoivat palloja kovilla prosenteilla.

Toisen erän loppupuolella kentälle päässyt Pölkyn Tai Bierria keräsi saldon 11/+7. Loukkaantuneen Jonna Wasserfallerin tilalle keskariksi nostettu Ella Autere napsi viisi pistetorjuntaa.

– Oli ylä- ja alamäkeä. Pelaan tunteella, nyt suututin joukkueeni viidennessä erässä voittovireeseen, tuumasi Pölkyn hakkuri Malik.

– Kova peli. Pelasimme hyvin, mutta Pölkky oli parempi. Torstaina meillä on uusi mahdollisuus, elätteli OrPon hakkuri Ubavic.

– Vaikea peli, kuten pelkäsin etukäteen. Kokosimme viidenteen erään pelimme. Kuusamossa pitää voittaa ainakin toinen ottelupallo, totesi Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

– Hyvä ottelu. Viidenteen erään tuli muutamia virheitä. Kaikki olivat väsyneitä, myönsi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

Puolivälierät jatkuvat torstaina Kuusamossa. OrPo ajoi itsensä kotitappiolla ahdinkoon. Iso temppu pitää tehdä, mikäli aikoo saada vieraskentältä kaksi peräkkäistä voittoa. Koronan takia ottelut pelataan ilman yleisöä, joten täyttä kotietua ei peleissä nyt saada.