OrPolle karvas tappio viisieräisen ottelun päätteeksi ensimmäisessä puolivälierässä

Kaisa Nyman iskee, torjunnassa Pölkyn Ella Autere ja Jessica Kosonen. Kuva: Juha Jäntti

OrPo lähtee tappio niskassaan torstain peliin Kuusamoon. Tilanne on sikäli tavallista pudotuspelitaistelua hankalampi, että koronan takia välieräpaikka irtoaa tänä keväänä jo kahdella voitolla.

Ensimmäisen, viiteen erään venyneen kohtaamisen vei tasaisen kamppailun jälkeen sunnuntaina Pölkky Kuusamo erin 2–3 (21–25, 25–18, 22–25, 25–13, 11–15). Eriä voitettiin vuorovedolla, ja viidennessä vieraat olivat lopulta vahvempia.

OrPon tehokkain oli Idsidora Ubavic, joka teki 23 pistettä, joista 18 hyökkäyksistä ja viisi ässäsyötöillä. Yhtä moneen ässään ei kukaan muu yltänyt.

Seuraavaksi eniten tulosta teki Alexia Kalantaridou, joka päätti pisteeseen 13 hyökkäystä ja teki pari ässääkin.

Torjunnoissa OrPon vahvin oli Kaisa Nyman, kuusi torjuntaa ja yhdeksän päätettyä hyökkäystä. Myös Annukka Paloniemi kunnostautui hyökkäyksissä, 10 hyökkäyspistettä.

Verkon takana ahersi kuitenkin vielä tehokkaampi pallontappaja. Hakkuri Polina Malik tehtaili 26 pistettä, joista 23 tuli hyökkäysten päättämisestä ja kakis torjunnoista. Kukaan muu Kuusamon joukkueesta ei päässyt pistessä lähellekään häntä. Kotimaisista pelaajista parhaimpia olivat keskipelaaja Ella Autere ja yleispelaaja Jessica Kosonen, kummallekin 12 pistettä.

Muissa puolivälieräpareissa pelit päättyivät: LP Kangasala – JymyVolley 3–0 ja LiigaPloki – Hämeenlinnan Lentopallokerho 2 –3. LP Viesti ja Vampula aloittavat pelinsä vasta tiistaina.

Leave a Comment