Mikä ihmeen kiihtymisvaihe?

Pirkanmaa kuuluu koronapandemian kiihtymisvaihealueeseen, jossa suljetaan kouluja, ravintoloita ja melkein kaikkea, mikä liikkuu.

Olen tajunnut, että kiihtyminen tarkoittaa tartuntojen kasvua. Näin ei ole käynyt Pirkanmaalla. Uusien tartuntojen määrä on laskenut selvästi viime marraskuun lukemista.

Koululaisten keskuudessa on tämän vuoden puolella todettu lehtitietojen mukaan vain yksi tartunta. Silti maan hallitus esittää siirtymistä etäopetukseen Pirkanmaallakin. Onneksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti toisin ja lapset saavat käydä koulua ja harrastaa pienissä ryhmissä suojautuneina.

Orivedelläkin on vaikea käsittää kiihtymisvaihetta. Tämän vuoden puolella lehtitiedot kertovat vain kahdesta tartunnasta kahden viikon sisällä.

Harrastuksien rajaamisen sijaan pitää keskittyä testeissä paljastuvien tautitapausten jäljittämiseen, eikä terveiden ihmisten elämään. Myöskään ikäihmisten liikuntaa ei saisi rajoittaa pitkäkestoisesti, kuten nyt on tapahtumassa.

Rajoitukset pitäisi määritellä paikkakunnalla esiintyvän tautimäärän mukaisesti. Suomi on selvinnyt pienellä tautimäärällä verrattuna muuhun Eurooppaan. Nyt vain rokotuksiin vauhtia, niin päästään eroon tästä pandemiasta.

Vauhditetaan rokotustoimia

Leave a Comment