Ministeriöltä alkuviikosta paimenkirje, koronanyrkki linjasi uusiksi ja Orivesi myös: yläaste, lukio ja Tredu sittenkin etäopetukseen maanantaista lähtien

Oriveden uimahalli on tähän asti ollut käytössä eläkeläisille ja lääkinnälliseen kuntoutukseen oikeutetuille, mutta sinnekään ei ole nyt asiaa ainakaan kolmeen viikkoon. Arkistokuva: Juha Jäntti.

Suomessa on maanantaina 1. maaliskuuta siirrytty poikkeusoloihin, jotka ovat voimassa toistaiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä alkuviikosta saapuneella uudella ohjekirjeellä. Uusien ohjeiden mukaan leviämisvaiheen toimenpiteet tulee ottaa käyttöön kunkin alueen epidemiologisista tunnusluvuista riippumatta.

Poikkeusolojen vuoksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaryhmä teki keskiviikkona uusia linjauksia koronarajoituksiin. Myös Oriveden oma valmiusjohtoryhmä antoi keskiviikkona uudet koronalinjaukset ajalle 8.–28. maaliskuuta.

Valmiusjohtoryhmä totesi, että Pirkanmaa on yhä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tilanne on kääntynyt hieman huonompaan suuntaan. Sekä ilmaantuvuus- että tartuntaluvut ovat nousussa. Tartuntalähteiden jäljitys on pysynyt samalla tasolla, tapauksista on pystytty jäljittämään yli 70 prosenttia.

Yläaste, lukio ja Tredu etäopetukseen loman jälkeen

Niinpä Orivedelläkin perusopetuksen vuosiluokat 7–9 sekä toinen aste, siis lukio ja Tredu, siirtyvät etäopetukseen, paitsi erityistä tukea tarvitsevat oppilaat, jotka voivat jatkaa lähiopetuksessa.

Oppilaiden ruokakassien haku alkaa maanantaina 8.3. ja siitä tiedotetaan oppilaille erikseen. Kassien hakijoiden toivotaan käyttävän maskia ja pysyvän ajoneuvoissaan noudon aikana.

Lasten harrastustoimintaa pyritään jatkamaan

Aikuisten harrastustoiminta pysyy keskeytettynä, pois lukien lääkinnällisen kuntoutuksen toiminta.

Vuosina 2002–2007 syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta urheiluseuroissa voi jatkua enintään kuuden hengen ryhmissä, jos opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia turvallisuusohjeita pystytään noudattamaan. Harrastustoiminnassa suositellaan pysyttävän Pirkanmaalla.

Vuoden 2008 jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta urheiluseuroissa voi jatkua normaalisti kuten tähänkin asti hygieniaohjeita noudattaen.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneet voivat osallistua nuorisopalveluiden kerho- ja muuhun toimintaan normaalisti, 2002–2007 syntyneille järjestetään harrastustoimintaa turvallisuusohjeet huomioiden alle kuuden henkilön ryhmissä.

Ammattiurheilutoiminta jatkuu normaalisti.

Moni paikka sulkee ovensa ensi maanantaista alkaen

Uimahalli, liikuntahalli ja jäähalli ovat suljettuina. Samoin nuorisotilat pysyvät suljettuna, ja kaupungin kokoustilat suljetaan.

Kansalaisopiston toimintaankin tulee taas katko. Aikuisten yksilö- ja ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa lähiopetuksena keskeytetään. Aikuisten ryhmäopetus ulkona on mahdollista enintään kuuden henkilön ryhmissä, mikäli turvallisuusohjeita voidaan noudattaa.

Opetusta voidaan  järjestää etäopetuksena. Joissakin ryhmissä tämä oli käytössä jo alkuvuodesta. Kansalaisopisto tiedottaa tarkemmin opetuksen järjestämisestä opettajille ja opiskelijoille.

Kirjasto palvelee rajoitetusti

Kirjasto on auki välttämätöntä lähipalvelua varten, pääkirjasto maanantaista perjantaihin kello 10–16 ja Eräjärvi torstaisin kello 12–19.

Aineistoa voi palauttaa ja varauksia noutaa. Asiakaskäyttöön rajataan osa kirjastosalista, hyllyjen väliin ja lasten- ja nuortenosastolle ei pääse. Näyttelytila on pois käytöstä. Yksi asiakastietokone on käytössä välttämätöntä asiointia varten. Kirjastotilassa on noudatettava maskisuositusta ja pidettävä vähintään kahden metrin turvaväli. Kirjastossa noudatetaan 6 yhtäaikaisen henkilön kokoontumisrajoitusta.

Lisäksi kaikki kaupungin julkiset tilat ovat suljettuna. Yksityistilaisuuksissa on 6 henkilön kokoontumisrajoitus. Maskisuositus on yhä voimassa yli 12-vuotiaille.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä muistuttaa, että kaikkia ei-välttämättömiä kohtaamisia tulee edelleen välttää, jotta taudin leviämistä saadaan hillittyä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?