Koronanyrkki suosittelee sittenkin etäopetukseen siirtymistä yläkouluissa ja toisella asteella – Orivesi tiedottaa vielä tänään omista linjauksistaan

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut tänään keskiviikkona, että alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.-9. -luokilla ja toisella asteella 8.-28.3.2021 väliseksi ajaksi erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta.

Etäopetukseen siirryttäisiin siis heti parhaillaan vietettävän talvilomaviikon jälkeen.

Oriveden valmiustyöryhmä istuu keskiviikkona iltapäivästä pohtimassa paikallisia linjauksia. Kaupunki tiedottaa asiasta vielä tänään.

Kaupungin valmiusryhmä ehti viime jo viime perjantaina linjata, että Oriveden Yhteiskoulussa ja lukiossa jatketaan lähiopetuksessa talviloman jälkeen. Asiasta päätettiin sen jälkeen, kun Pirkanmaan koronanyrkki oli tiedottanut, että Pirkanmaalla ei ole epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen.

Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat kevätkauden etäopetuksessa lukuun ottamatta pakollisia lähiharjoituksia- ja töitä.

 

Tiloja ja harrastusryhmiä suljetaan

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa ajalla maanantaista 8.3. lukien kolmen viikon ajan. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa, mukaan lukien jäähallit ja uimahallit, on mahdollista 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8. – 28.3.2021, ellei THL:n turvaohjeistusta voida noudattaa. Uimahallissa mahdollistetaan kuntouttava ja vastaava toiminta.

Lisäksi pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalla suljettavaksi ensi maanantaista lukien kolmeksi viikoksi nuorisotilat, vapaan sivistyksen opetustoiminnan, kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät, kylpylät ja yleiset saunat, kirjastot, museot, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat sekä huvipuistot ja sisäleikkipuistot.

Yksityistilaisuuksissa on voimassa enintään kuuden hengen henkilömääräsuositus ajalla 8.- 28.3.2021. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään Aville niin ikään kuuden henkilön rajoitusta.

Pirkanmaalla on myös voimassa laaja maskisuositus sekä yleinen etätyösuositus, jolloin kriittiset lähipalvelut on kuitenkin asiakkaille turvattava.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri esittää pandemiaohjausryhmän linjauksesta julkisen liikenteen paikkamäärien rajoittamista Liikenne- ja viestintävirastolle. Niin ikään Aville esitetään tartuntatautilain päätöstä, joka koskee asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?