Kuunvalohiihto houkutteli hangille kauempaakin – ladut kutsuvat nyt sekä päivällä että kuun hohteessa

Armi ja Jaakko Johansson varustautuivat seitsemän kilometrin hiihtoon otsalampun ja reittikartoin. Kuva: Leena Lähdesmäki

Vaikka kuu hymyili lauantaina Länkipohjassa vain kainosti pilviverhon takaa, lähtivät innokkaat hiihtäjät sankoin joukoin ladulle hankkimaan elämyksiä hienon hiihtotalven huipennukseksi.

Helsinkiläinen Raisa Linna houkutteli mukaansa Minna ja Hanna Lepistön Orivedeltä. He kaikki ovat innokkaita hiihtäjiä, ja talven aikana kilometrejä on kertynyt jo satoja. Lauantain lentokeli kuitenkin arvelutti, ja naiset päätyivät pieneen lenkkiin ja latukahvilan antimien äärelle.

–  Olen ensimmäisen talven länkipohjalainen, mutta ladut ovat ehtineet kyllä tulla tutuiksi.  Ihanaa, kun on kunnon talvi ja ihan kotipihasta on päässyt laduille. Asun Helsingissä, ja kyllä sielläkin tänä vuonna on lunta riittänyt, kertoo Raisa Linna.

– Pitää kehua myös Oriveden latuja. Ne ovat tänä talvena olleet todella hyvät, Minna Lepistö lisää.

Minna Lepistö (vas.) lähti Kuunvalohiihtoon Raisa Linnan houkuttelemana. Kuva: Leena Lähdesmäki

Maivian pitojen ympäristöön tehty lastenlatu ilahdutti perheitä. Mönkäreen perhe Orivedeltä innostui lähtemään Kuunvalohiihtoon koko perheen voimin.

– Olemme innokkaita hiihtäjiä, etenkin Linnea ja minä, ja tämä on tuttu paikka.  On hienoa, että joku jaksaa järjestää tällaisia tapahtumia, kiittelee Juha Mönkäre.

Myös Maivian pihapiiriin tehty liukumäki on ehditty testata.

– Laskin pulkalla ja hyvin tuli vauhtia, ihan pihatielle asti, kertoo Lotta Mönkäre.

Otsalamppu ja kartta kännykässä hyvänä turvana

Eräjärveläiset Armi ja Jaakko Johansson ovat vasta lähdössä hiihtoretkelle. Edessä on noin seitsemän kilometrin hiihtourakka Maiviasta urheilukentälle ja takaisin. Reittikartoin ja otsalampuin varustautuneet hiihtäjät ovat valmistautuneet retkeen tarkoin.

– Olemme katsoneet reitin jo valmiiksi, ja kartasta on kuva puhelimessa. Vasta lenkin jälkeen poikkeamme latukahvilaan, sillä täydellä vatsalla on paha hiihtää.

Innokkaat hiihtäjät nauttivat lumisesta talvesta hiihtämällä noin tunnin lenkkejä ulkoilun ja kuntoilun vuoksi. Myös yöhiihdosta on jo ennestään kokemusta.

– Olemme hiihdelleet Kuusamossa aiemminkin kuunvalossa, joten tuttua on!

Kuunvalohiihdon mainos somessa houkutteli hiihtäjät mukaan Tampereelta. Nelihenkisestä seurueesta osa hiihti koko reitin, osa vähän lyhyemmin. Tuija ja Minna odottelivat seurueen miehiä Maiviaan.

– Olemme kovia hiihtäjiä ja takana on satoja kilometrejä. Mukaan innosti mainoksen lisäksi se, että latukahvila oli ennestään tuttu. Hiihto ja latukahvila muodostivat sopivan kokonaisuuden, kertovat naiset.

Edessä on taukohetki latukahvilassa ja sen jälkeen paluuhiihto lähtöpisteeseen urheilukentälle.

Tamperelaiset Minna ja Tuija lähtivät Kuunvalohiihtoon somen innoittamina. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment