Runkosarjan ykkönen saattoi jo vähän höllätä – OrPolle voitto LP Kangasalasta, pelin päätöksessä kotijoukkue piti hyvin pintansa

Runkosarjan sijoitukset olivat jo varmistuneet molemmilla, kun rakkaat naapurit Oriveden Ponnistus ja LP Kangasala kohtasivat Oriveden liikuntahallissa sunnuntai-iltana. Vierailla oli takanaan seitsemän ottelun voittoputki ja OrPolla viime ajat ovat olleet takkuisempaa, vain yksi voitto viidestä pelistä, mutta tällä kertaa OrPo kuitenkin korjasi kotivoiton 3–1, erät 25–21, 25–15, 19–25, 26–24.

Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue vei selkeästi, toisen erän 10 pisteen erolla. Kolmoserä meni vieraille, vaikka OrPo lähes kuroikin LP Kangasalan useamman pisteen etumatkaa kiinni ja ehti jo parin pisteen päähän.

Neljättä erää OrPo johti melko tasaisesti edenneen kamppailun jälkeen jo 23–20, mutta LP Kangasala hivuttautui rinnalle ja ohi. Eräpallotilanteessa 23–24 OrPo otti lähes peräkkäin kaksi aikalisää, taisteli tasoihin ja syöttämään vaihdettiin Kaisa Nymanin sijaan passari Lotta Kukkonen. Hän syötti kaksi viimeistä pistettä, ja OrPo päätti pelin numeroihin 26–24. Tähän käänteeseen valmentaja Sotiris Gkotzis oli erityisen tyytyväinen pelin jälkeen.

OrPon tehokkaimmat olivat Isidora Ubavic 19/+11, Kaisa Nyman 18/+13 ja Alexia Kalantaridou 15/+7. Kangasalan kenttäpuoliskolla eniten pisteitä ottivat Salla Karhu 14/+6, Roosa Heikkiniemi 14/+1 ja Jemina Jäärni 13/+6.

Tilastoja katsoessa huomaa ainakin pari eroa joukkueiden välillä. OrPo voitti ässät 9–6, hyökkäyspisteet menivät 54–50, mutta torjunnat kotijoukkue otti 12–6. OrPon torjunnoista puolet teki Kaisa Nyman.

Aivan viimeinen runkosarjan ottelu tämä ei vielä kummallekaan ollut, vaan OrPo matkustaa vielä LP-Vampulan vieraaksi ja kangasalalaiset saavat Pitkäjärven koululle Jymy Volleyn. Runsaan viikon kuluttua alkavat pudotuspelit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?