Oriveden yhteiskoulu ja lukio jatkavat talviloman jälkeen lähiopetuksessa

Oriveden yhteiskoulu ja lukio jatkavat talviloman jälkeen lähiopetuksessa.

Asiasta päätti Oriveden kaupungin valmiusryhmä sen jälkeen, kun Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotti perjantaina, että Pirkanmaalla ei ole epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen.

Orivedellä valmistauduttiin jo yhteiskoulun ja lukion siirtämiseen etäopetukseen heti talviloman jälkeen. Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjauksen jälkeen suunnitelmia kuitenkin muutettiin.

Lue lisää: Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä: Epidemiologista perustelua siirtyä etäopetukseen ei ole

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä toteaa tiedotteessaan, että Orivedellä ei ole perusteita siirtyä etäopetukseen. Yhteiskoulu ja lukio jatkavat normaalisti lähiopetuksessa talviloman jälkeen.

Kouluilla on kuitenkin valmius siirtyä tarvittaessa hyvin nopeasti etäopetukseen.

Etäopetukseen siirtyminen hallituksen suositus

Yläkoulujen ja toisen asteen siirtyminen etäopetukseen nousi puheenaiheeksi, kun Suomen hallitus linjasi torstaina koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista.

Tiuekemmilla toimilla pyritään estämään koronaepidemian nopeaa kiihtymistä ja virusmuunnosten leviämistä. Hallitus suositteleekin tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimpia rajoituksia sekä lisätoimenpiteitä otettavaksi käyttöön myös Pirkanmaalla.

Uusina toimenpiteinä hallitus suosittaa julkisten tilojen käytön rajoittamista tai sulkemista, yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä, yläkoulun ja toisen asteen koulujen siirtymistä etäopetukseen, yli kuuden hengen kokoontumisrajoitusta sekä yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien välttämistä.

Lisäksi henkilöliikenteen matkustajamäärien rajoitukset voivat olla mahdollisia tartuntatautilain päivityksen perusteella.

Hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot. Soveltaen perustuslain 23 §:ää laissa säädettävissä poikkeusoloissa ravitsemisliikkeet ehdotetaan suljettaviksi kolmen viikon ajaksi 8.–28. maaliskuuta.

Uusia linjauksia ensi viikolla

Hallituksen muut tiukemmat rajoitukset voisivat Orivedellä koskea esimerkiksi uimahallia, liikuntahallia, kirjastoa, nuorisotiloja, kansalaisopistoa ja kaikkia yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksia.

Pirkanmaan koronanyrkki linjaa rajoituksista tarkemmin tiistaina 2. maaliskuuta.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu keskiviikkona 3. maaliskuuta ja tiedottaa Orivettä koskevista linjauksista sekä ajankohtaisesta koronatilanteesta talvilomaviikon aikana.

Kansalaisopiston osalta päätökset tehdään ja opettajille sekä kurssilaisille viestitään viikolla 10.

– Kaupungin valmiusryhmä muistuttaa vastuullisesta talviloman vietosta. Lomalla tulee välttää matkustamista leviämisvaiheen alueille. Yksityistilaisuuksissakin tulisi välttää kokoontumista yli kymmenen hengen ryhmissä, kaupungin tiedotteessa muistutetaan.

Leave a Comment