OrPo näytti osaamisensa LiigaPlokin kaadossa – runkosarjan viides paikka on vielä hyppysissä

OrPo, LiigaPloki
OrPon peli oli torstaina iloista. Sunnuntaina joukkue kohtaa Orivedellä LP Kangasalan. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Paljon voi peli kääntyä kahden ottelun välillä lentopallossa. Rovaniemellä romahtanut OrPon liigajoukkue nousi kuopasta ylös, kun se runnoi virheettömällä ja tehokkaalla pelillä kotonaan LiigaPlokin suoraan 3-0 (25-19, 25-17, 25-19).

OrPo vankisti voitollaan runkosarjan viidettä sijaansa yltäen neljä pistettä LiigaPlokin edelle.

OrPon kentällinen pelasi nyt ehjää yhteispeliä. Kaikki osa-alueet toimivat. Syöttöpeli oli terävää ja oma vastaanotto toimi hyvin. Se mahdollisti passarina toimineelle Nea Luntamolle (6/+5) rakentaa monipuolisia hyökkäyksiä, jotka mursivat vastustajan puolustuksen.

Luntamolta kauden parasta peliä

OrPon vierasvahvistukset olivat nyt hyvin mukana. OrPon tehokkain oli Isidora Ubavic (13/+7). Nyt tehot kestivät pelin loppuun asti. Alexia Kalantaridou antautui viidesti vastaanotossa. Syöttöruudussa ja hyökkääjänä hän oli nyt paljon terhakampi.

OrPon kotimaiset pelaajat hoitivat oman osansa mallikkaasti. Libero Sanna Häkkinen puolusti viistohyökkäyksiä loistavasti. Luntamo pelasi nyt kauden parhaan passipelinsä. Alun haparointi passitarkkuudessa koheni pelin edetessä ja joukkue pääsi hyökkäämään sopivasti hajoittaen kaikilta hyökkäyspaikoilta.

Annukka Paloniemi (10/+3) täydensi laidalta OrPon hyökkäysvoimaa. Keskarit Kaisa Nyman (9/+7) ja Netta Rekola (7/+3) peittivät hyvin LiigaPlokin pelätyt vierasvahvistukset.

OrPon pitävästä puolustuksesta kertoo LiigaPlokin hyökkääjien teholukemat: Jaydyn Blanchfield 8/+2, Calvin Lindsay, 3/-1 ja Jaelyn Keene, 7/+0.

”Peli oli iloista”

Ässät menivät tasan 9-9, torjunnat 3-4, hyökkäysprosentit 44-31 ja vastaanotto 38-29.

– Meidän piti pelata iloisesti. Vastaanotto ja suorat hyökkäys virheet koituivat kohtaloksi, kertoi LiigaPlokin passari Taija Kaukoranta.

– Keskinkertaiset nostot johdatti 16 suoraan hyökkäysvirheeseen. Nuoriso-osasto vakuutti tänään. Taistelemme edelleen runkosarjan vitossijasta, totesi LiigaPlokin valmentaja Valtteri Jääskeläinen.

– Henkinen lataus toimi koko pelin. Nea Luntamo löysi hyökkäysvalinnoillaan Plokin heikot kohdat. Peli oli iloista. Säästimme kolmen erän pelillä energaa sunnuntain LP Kangasala peliin, paljasti OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

– Päätavoite, vitossija runkosarjassa on lähellä. Tänään tuli onnistumisia laajalla rintamalla. Ohje oli, että pelataan rennosti. Uskon, että otamme myös LP Kangasalta pisteitä sunnuntain kotipelissä, lupasi OrPon libero Sanna Häkkinen.

Sunnuntaina OrPo kohtaa Kangasalan

LiigaPlokilla on jäljellä pelit LP Vampulaa ja Puijo-Volleyta vastaan kotisalissa. OrPon etumatka on neljä pistettä. Se ei välttämättä riitä. Sunnuntaina OrPo pelaa LP Kangasalaa vastaan kotona. Runkosarjan viimeisellä kierroksella matkustetaan Huittisiin LP Vampulan vieraaksi. Yksi voitto vielä tarvitaan varmistukseksi.

OrPon puolivälierävastustaja tullee kaksikosta LP Viesti – Kuusamon Pölkky. Salolaisilla on vaikeampi ohjelma ja joukkue voi pudota neljänneksi. Silloin on todennäköistä, että puolivälierässä kohtaisivat OrPo ja LP Viesti.

Leave a Comment