Ajatuksia ilmastonmuutoksesta

Mikä on maapallon ilmaston tilanne nykyään? Vastaus riippuu siitä, keneltä kysyt. Nykyinen vallitseva, niin sanottu virallinen totuus on se, että ihminen on pilannut maapallon. Vielä 1990-luvulla toisenlaisten mielipiteiden omaavia tutkijoita ja asiantuntijoita kuunneltiin. Tämän jälkeen heidät on systemaattisesti torpattu valtamediassa. Heidän tutkimustietoja sekä mielipiteitä löytyy kyllä, kun hieman hakee.

Viime syksynä katselin dokumenttiohjelmaa, joka oli kuvattu Norjassa. Ensimmäinen puoli tuntia surkuteltiin ilmaston lämpenemistä. Olivat vuorella (jonka nimeä en muista). Siinä totesivat, että tämäkin vuori menettää jääpeitteen ja että joka vuosi lumi sulaa paljastaen 50 metriä uutta maata.

Hetken kuluttua heille kuitenkin heräsi uusi innostus. Kertoivat mielenkiinnolla tutkivansa maata, joka vapautuu lumen ja jään alta joka vuosi. Tällä kertaa löytyi muun muassa alkeellisia kirveitä ja keihäitä, sekä luita. Minun niin sanottu maalaisjärkeni kyllä ihmetteli, miten nämä kaikki ovat päätyneet sinne. Alue kun oli ollut jään alla ikuisesti. Vai oliko? Hieman kriittisesti kun tutkii ja seuraa, niin huomaa paljon vastaavia ristiriitaisuuksia.

Onko ilmasto sitten muuttumassa? Mielipiteeni on kyllä. Onko ihminen kaikkeen syypää? Mielipiteeni on ei.

On paljon tutkimuksia (joista ei haluta puhua julkisuudessa), joista olen mielipiteeni muodostanut. Maapallolla on tietyt syklit, jotka muuttavat ilmastoa. Näin on ollut aina ja tulee olemaan. Maapallolla on ollut monta jääkautta ja lämmintä kautta. Jotkut ovat johtuneet luonnonkatastrofeista. Osa taas on johtunut edellä mainituista sykleistä. Osa muutoksesta on varmasti ihmisen aiheuttamaa. Vaikka lopettaisimme kaiken saastuttamisen nyt, niin ilmasto muuttuu silti.

Vihreisiin arvoihin vedoten tehdään tietysti rahaa tietyille tahoille. Myös tuhotaan luontoa. Biopolttoaineen tieltä kaadetaan sademetsiä, jotta saadaan istutettua tiettyjä puita kyseiseen tuotantoon.

Halutaan paljon lisätä tuulivoimaa. Näiden perustaminen luo valtavan hiilijalanjäljen. 20-30 vuoden käytön jälkeen niistä tulee ongelmajätettä. Tuulivoimalansiivet ovat todellista ongelmajätettä. Tuulivoimayhtiö ilmoittaa esimerkiksi yhden tuulivoimalan tuotoksi 10 MWh. Tämä ei käytännössä koskaan toteudu. Toteutuakseen se vaatisi kohtalaisen puhurin 24h/7/365.

Ruotsin tuulivoimaloiden reaaliaikaista tuottoa ja lähihistoriaa kun seurasin, niin todellinen tuotto oli 10 – 20 prosenttia ilmoitetusta tuotosta. Tasainen tuotto on siis todella epävarmaa. Huonon hyötysuhteen ja epätasaisen tuuliolosuhteen takia tarvitaan varajärjestelmän.

Onko järkeä tuhota idylliset maisemat ja vaarantaa terveys tämän takia. Esimerkiksi yksi turvevoimala tuottaa monen sadan tuulivoimalan sähkömäärän. Tämän tuotanto on myös tasalaatuista. Ruotsissa turve katsotaan uusiutuvaksi energiaksi. Suomessa ei.

On olemassa tekniikoita, jolla sähköä voidaan tuottaa järkevästi. Nikola Tesla näitä käytti jo 100 vuotta sitten. Tästä energian tuotannosta löytyy kyllä tietoa, kun hieman etsii.

Ihmisten olisi hyvä välillä kyseenalaistaa se yksipuolinen informaatio, mitä meille valtamediasta syötetään. Enkä tarkoita pelkästään ilmastonmuutosta, vaan kaikkia eteen tulevia asioita. On mielestäni tärkeää, että ihmiset käyttävät maalaisjärkeä ja muodostavat oman mielipiteensä sen pohjalta.

Tämäkin kirjoitus varmasti jakaa mielipiteitä. Samaa mieltä tai eri mieltä, mutta siihen sinulla on oikeus.

Lopuksi vielä. Tämä tuulivoimahanke jakaa varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kuntavaalit ovat tulossa. Olisi jokaisen ehdokkaan suotavaa ilmoittaa mielipiteensä kyseisestä asiasta.

Positiivisesti tulevaisuutta odottava

Leave a Comment