WoVon Oona Viljanen rokotti kasvattajaseuraansa – torstain ottelussa OrPo on pakkovoiton edessä

WoVo vieraili Orivedellä tammikuun alussa. Silloin OrPo vei ottelun 3-0. Rovaniemellä OrPo taipui WoVolle sunnuntaina eräluvuin 3-2. Arkistokuva: Juha Jäntti

OrPosta Woman Volleyhin siirtynyt Oona Viljanen järjesti Saana Lindgrenin kanssa Rovaniemellä sunnuntaina sellaisen myllytyksen OrPoa vastaan, että oksat pois.

Kotijoukkue päihitti vieraansa 3-2 (20-25, 25-22, 21-25, 25-23, 15-5). Kotijoukkue haki kolmea pistettä, mutta sai vain yhden, joka saattaa mahdollistaa sen pääsyn vielä pudotuspeleihin.

OrPo taas on tähdännyt runkosarjassa viidenteen sijaan, joka on nyt uhattuna, sillä edessä on vielä vaikeita otteluita. Torstaina joukkue kohtaa samasta viidennestä sijasta kilpailevan LiigaPlokin Orivedellä ja sunnuntaina vastaan tulee LP Kangasala. Viimeinen runkosarjan ottelu on Vampulaa vastaan 3. maaliskuuta.

Tilanteen tekee mutkikkaaksi se, että LiigaPlokilla on helpommat vastustajat: LP Vampula ja Puijo Volley OrPon lisäksi.

Orivesiläiset ovat taulukossa pisteen edellä LiigaPlokia, joten torstaina on OrPo on pakkovoiton edessä. Voitosta huolimatta runkosarjan viides sija voi vielä karahtaa kiville.

Peli ontui yhä

Pelien laatu ei ole OrPolla kohentunut. Huono kenttäpuolustus ja vastaanotto ontuivat myös pohjoisen kierroksella. Sen asian parantaminen olisi nyt tarpeen.

Kotikatsomoissa ihmeteltiin, miksi Kuusamossa OrPon parhaana palkittu Ada Aronen ja Emilia Putkisaari eivät saa peliaikaa vastaanoton ja puolustuksen kohentamiseen. Hyökkäyspelin tehokkuus riippuu paljolti ensimmäisestä kosketuksesta.

Rovaniemellä ottelu alkoi kuitenkin hyvin. Ensimmäisessä erässä ei tehty omia virheitä.

Toisessa erässä kotijoukkue päästettiin 12-8 johtoon. Sitten Annukka Paloniemi syötti yhdeksän pinnan putken ja OrPo siirtyi johtoon 13-18. Sen perään OrPo teki viisi omaa virhettä ja hävisi erän kahdella omalla hyökkäysvirheellä.

Kolmannen erän vei OrPo Lindgrenin hyökkäysvirheellä. Neljännessä erässä tuli vastaan Isidora Ubavicin hyytyminen, kun taas kotijoukkueen Oona Viljanen takoi pisteitä.

Viidennen erän OrPo aloitti Nea Luntamon passarivuorolla. Tilanne oli pian 5-1. Lotta Kukkonen palasi passariksi. Puolustus ei kohentunut, kenttään upposi kaikki. Omat vastahyökkäykset jäivät heittelyksi etupelaajien käsille.

Toisen erän tappio vei vireen

Tilastot osoittivat, että össät menivät ottelussa 11-7, syöttövirheet 14-6, torjunnat 11-8, hyökkäys 44-38 % ja vastaanotto 49-43.

Pistekilpailussa Oona Viljanen otti kolme pistettä, Isidora Ubavic kaksi ja Saana Lindgren yhden pisteen. PROliberopalkittu oli Sanna Häkkinen. Woman Volleyn paras pelaaja oli Viljanen (23/+16) ja OrPon Ubavic (23/+9). Ubavicin pistetiliä rasittivat virheet ottelun loppupuolella.

Rovaniemen Saana Lindgren teki vielä enemmän virheitä, mutta lähtölukema oli huikea 29/+8. Netta Rekolalla oli paras plussaldo 9/+7.

– Täysin ansaittu voitto WoVolle. Aloitimme hyvin, mutta toisen erän tappio jäi kaivelemaan loppupelin ajaksi, totesi OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

– Energiaa löytyi Pölkky-pelin jälkeen. Toisen erän tappio söi ne. Teimme virheitä ja vastustaja painoi päälle, analysoi OrPon libero Sanna Häkkinen.

– Harmittaa, kun ei voitettu kolmea pistettä. Uskalsimme pelata rohkeammin. Vaihdosta saimme porukkaa hyvin sisään, tuumi rovaniemeläisten palkittu Oona Viljanen.