Työväenopisto palaa lähiopetukseen – muun muassa Länkipohjan kudontakurssi voi kokoontua jo maanantaina

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä ovat tiistaina linjanneet, että yli 20-vuotiaiden vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opetusta voidaan jatkaa lähiopetuksena alle 10 opiskelijan ryhmissä.

Linjaus tarkoittaa käytännössä sitä, että ne Jämsän työväenopiston kurssit, jotka ovat olleet tauolla alkuvuoden, pääsevät aloittamaan kevätlukukauden lähiopetuksena.

Monilla kursseilla on yli 10 osallistujaa, joten ryhmiä jaetaan kooltaan pienemmiksi.

Osa aloittaa jo torstaina

Jämsän kaupungin tiedotteessa todetaan, että kaikki työväenopiston kurssi jatkuvat ennen talvilomaa. Osa kursseista pääsee aloittamaan jo tänään torstaina.

Joidenkin kurssien kokoontumispäivään, kellonaikaan tai kokoontumispaikkaan voi tulla muutoksia. Niistä tiedotetaan suoraan opiskelijoille.

Osa työväenopiston kursseista jatkaa myös loppukevään etäopetuksena. Asiasta tiedotetaan kaikkia kurssilaisia erikseen ja jokaisen opettajan kanssa käydään opetuksen toteutustavat läpi.

Peruuntuneita kurssikertoja kevään päätteeksi

Alkuvuodesta peruuntuneet kurssikerrat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan kevätlukukauden päätteeksi.

– Kaikessa lähiopetuksessa noudatetaan korona-ajan vaatimia terveysturvallisuusohjeita. Koronatilanne voin muuttua nopeastikin, joten varaudumme tarvittaessa muuttamaan toimintaa myös nopeasti, toteaa ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Alle 12-vuotiaiden ryhmät voivat uusien linjausten mukaisesti kokoontua yli 10 opiskelijan ryhmissä. Jämsän alueella uusi linjaus koskee erityisesti musiikkiopiston musiikkileikkikouluryhmiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?