Koronalinjausten höllennykset on huomioitu myös Orivedellä – kansalaisopisto miettii lähiopetuksen järjestämistä kurssikohtaisesti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti vapauttaa alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnan.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä tiedotti myös tänään, että tästä eteenpäin alle 12-vuotiaiden harrastuksia ei koske kymmenen henkilön ryhmäkokorajoitus. Vanhempien läsnäolo on kuitenkin sallittua vain välttämättömässä saattamisessa ja huoltamisessa.

Myös kilpailutoiminta on sallittua, mutta suosituksena on osallistua kilpailuihin ja otteluihin vain oman sairaanhoitopiirin alueella. Kilpailutapahtumat on järjestettävä kuitenkin ilman yleisöä.

Harrastuksissa on myös huomioitava edelleen turvavälit ja hygienia sekä maskit yli 12-vuotiailla. Uusi käytäntö on voimassa heti.

Valmiusjohtoryhmä myös muistuttaa, että liikuntahalli tulee toimimaan Oriveden joukkorokotuspaikkana heti, kun rokotteiden saatavuus on riittävä. Rokotuskäyttöön halli otetaan viikon varoitusajalla.

Kansalaisopistossa lähiopetusta pohditaan kurssikohtaisesti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi myös, että kansalaisopistot voivat aloittaa pienryhmien lähiopetuksena sellaiset kurssit, joita ei ole voitu toteuttaa etäopetuksena. Etäopetus on kuitenkin edelleen ensisijainen kurssien toteutusmuoto.

Oriveden seudun kansalaisopisto arvioi kurssien toteutustavan erikseen kurssikohtaisesti ja viestii suoraan opettajille sekä kurssilaisille.

Kursseilla saa olla enintään 10 henkilöä ja niillä tulee noudattaa maskisuositusta, turvavälejä ja hygieniaohjeita. Lähiopetukseen saa osallistua vain terveenä.

Vastuullisesti talviloman viettoon

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä muistuttaa myös, että ylimääräisiä lähikontakteja tulee edelleen välttää. Esimerkiksi yhdistysten tavanomaisia kokoontumisia ei suositella edelleenkään.

Viikko sitten pandemiaohjausryhmä linjasi, että vertaistukiryhmät voivat kokoontua korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä ja hygieniaohjeita noudattaen.

Oriveden kaupungin kokoontumistiloista vain Järjestöjen talo on toistaiseksi auki vertaistukiryhmien kokoontumista varten.

– Valmiusryhmä muistuttaa myös vastuullisesta talviloman vietosta. Lomalla tulee välttää matkustamista leviämisvaiheen alueille. Yksityistilaisuuksissakin tulisi noudattaa kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Leave a Comment