Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat taas, varaa aika itse – samalla käynnillä saa piikin myös omaishoitaja

Koronarokotukset pääsevät taas vauhtiin, kun useampaakin rokotemerkkiä ollaan saamassa myös Orivedelle. Kuva: Juha Jäntti

Orivedelle saapuu ensi viikosta lähtien pieniä määriä Biontech-Pfizerin koronarokotetta, jolla päästään aloittamaan uudestaan yli 80-vuotiaiden rokotukset.

Ajanvarauspuhelin tätä varten aukeaa keskiviikkona 17. helmikuuta kello 8. Ajanvarauspuhelimen numero on 03 5657 5777. Puhelin on avoinna ma ja to klo 12.30‒15.30, ti, ke ja pe klo 8‒11.

Rokotuksen saavat tässä vaiheessa myös yli 80-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuvat omaishoitajat, jolla on omaishoidon tuen päätös, tai samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt.

Vielä maanantaina kerrottiin, että teveysasemalta soitetaan yli 80-vuotiaille vielä rokottamattomille, mutta tilanteet muuttuvat nopeasti.

– Jouduimme luopumaan soitoista, sillä monilla oli virheellisiä puhelinnumeroita ja moniin puheluihin ei vastattu, kertoo osastonhoitaja Satu Yrjölä Oriveden terveyskeskuksesta.

Rokottaminen tapahtuu tässä vaiheessa Oriveden terveyskeskuksessa. Rokotuksia ryhdytään antamaan liikuntahallissa vasta, kun alle 70-vuotiaiden rokotukset alkavat, arviolta huhtikuussa.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset jouduttiin keskeyttämään 27. tammikuuta rokotteiden heikon saatavuuden vuoksi. Nyt rokotteiden saatavuus on hieman parantumassa.

(Juttua maanantailta on korjattu ti 16.2. klo 13: lisätty tiedot ajanvarauspuhelimesta sekä omaishoitajien rokottamisesta ja kerrottu, että aika pitää varata itse eikä terveysasemalta soiteta yli 80-vuotiaille.Lisätty osastonhoitajan perustelu, miksei rokotettaville soittaminen toiminut.)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?