Kaisa Kymäläisen nousukunto jatkuu – ennätystulos parani lauantaina 17 sentillä

Orivesi Games 2020
Kaisa Kymäläinen (vas.) osallistui viime kesänä siskonsa Hanna-Mari Heinosen kanssa Orivedellä pidettyihin kisoihin. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläisen kuulantyöntövire kohenee kohti Jyväskylässä 21. helmikuuta pidettäviä SM-hallikisoja.

Lauantaina Tampereella syntyi uusi halliennätys 16,20. Ennätys parani 17 senttiä ja ylittää ulkorataennätyksen kesältä 2018 viidellä sentillä. Suomen kaikkien aikojen tilastossa Kymäläinen sijoittuu tuloksella kymmenenneksi.

Kilpailun voitti Senja Mäkitörmä, joka työnsi myös komeasti ennätyksensä 17,30. Hän on jo kaikkien aikojen tilastossa neljäs.

Kymäläinen työnsi toiseksi parhaallaan 16,11 ja neljä parasta työntöä oli hänen toistaiseksi paras sarjansa. Kuopion Eveliina Rouvali jäi nyt kolmanneksi työnnettyään viimeisellään 16,15.

– Ominaisuudet ovat parantuneet selvästi. Työnnöt jäivät vielä takapainotteisiksi. Neljä kuukautta on nyt hiottu myös teknikkaa paremmaksi valmentajani Teijo Kööpikän kanssa. Nyt on saavutettu aiempi ennätystaso, kertoi Kaisa Kymäläinen luottavaisena.

Seuraava kisa on SM-hallit Jyväskylässä.

Hassin veljekset ovat avanneet myös hallikauden. Jyväskylässä Juuso Hassi juoksi sileän 400 metriä aikaan 51,39, 60 metrin aidat kulki aikaan 8,52 ja korkeutta meni 184.

Lauri Hassi juoksi 800 metriä aikaan 1.56,04.

JKU:ta edustava Oriveden Ponnistuksen kasvatti Sini Lällä hyppäsi Tampereella korkeudessa tuloksen 176. Pajulahdessa aiemmin syntyi kauden hallitilaston toiseksi paras tulos 183.

Leave a Comment