Ensimmäinen erä oli tiukkaa taistelua – OrPo oli lopulta selkein numeroin Kuortanetta parempi

OrPo, Kuortane
Kuortane teki ensimmäisessä erässä nopeita hyökkäyksiä. OrPo voitti Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen lopulta selkein eräluvuin 3-0. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue kävi mittaamassa sunnuntaina tasoaan OrPoa vastaan lentopallon Mestaruusliigan ottelussa. OrPo vei ottelun selvin eräluvuin 3-0 (25-20,25-12,25-11).

Kuortaneen nuoret iskivät ensimmäisessä erässä terävästi kovilla syötöillä ja nopeilla hyökkäyksillä. Joukkue myös puolusti sitkeästi.

OrPo sai juonesta kiinni Ada Arosen syöttövuorolla, jonka hän aloitti hyökkäyksensä jälkeen tilanteessa 11-14.  Joukkue löysi rytmin ja tuli tasoihin 16-16.  Tasoissa oltiin vielä 18-18, jonka jälkeen OrPon rutiini puri.  Kotijoukkue vei erän  25-20 Annukka Paloniemen ässällä.

Kuskin paikka löytyi

Toisessa erässä OrPo oli alusta alkaen kuskin paikalla ja vei sen 25-12. Sama meno jatkui kolmannessa erässä. Isidora Ubavic päätti erän ja ottelun kutospaikan hyökkäyksellä 25-11.

Ava Leiniö pelasi Kuortanetta vastaan ensimmäisen liigaottelunsa ja syötti ensimmäisellä syötöllään ässän.

– Ensimmäinen liigaottelu kotisalissa kahden vuoden Kuortaneella pelaamisen jälkeen.  Olen nauttinut siellä olosta, totesi Kuortaneen Joanna Kallinen ottelun jälkeen.

– Tiedettiin, että tarvitaan kolme pistettä ja se toi vähän ylimääräistä painetta.  Kuortane aloitti vahvasti.  Loppujen lopuksi hyvä peli meiltä.  Kuortaneella on kova syöttö, jonka kanssa kaikki liigajoukkueet ovat olleet vaikeuksissa, OrPon Lotta Kukkonen kommentoi.

– On haaste pelata liigajoukkueita vastaan.  Tämä on hyvin opettavaista pelaajillemme.  Hieno tilaisuus pelata tällä tasolla.  Meillä oli hyvä vastaanotto etenkin ensimmäisessä.  Tappiot eivät harmita, koska pelaajat lähtevät joka otteluun oppimaan tulevaisuutta varten, Kuortaneen valmentaja Nikolas Buser mainitsi.

Gkotsis kaipasi terävyyttä

OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis oli tyytyväinen saatuihin sarjapisteisiin, mutta hän kaipasi terävyyttä ottelun alkuun.

– Nämä olivat tärkeät pisteet meille. Meidän pitää pystyä voittamaan. Kuortane pelasi erittäin hyvin. Ensimmäisen erän pelaamiseemme en ole tyytyväinen. Meidän pitää yrittää enemmän ja välttää virheitä. Kotijoukkueen yleensäkin pitäisi pystyä aloittamaan terävämmin.  Muihin eriin olen tyytyväinen.

– Kuortaneen nopea passipeli saatiin kuriin ensimmäisen erän jälkeen. Lotan ja Adan sisääntulot otteluun olivat hyvät. Toisessa ja kolmannessa syöttömme parani, Gkotsis jatkoi.

OrPon junnuvalmentajat toimivat ottelun raatina ja valitsivat joukkueiden parhaiksi passarit Joanna Kallisen Kuortaneelta ja Lotta Kukkosen OrPosta.

Mestaruusliigapisteistä kolme meni OrPon Ada Aroselle, kaksi OrPon Kaisa Nymanille ja yksi piste Kuortaneen Neea-Maria Joelle.

Seuraava ottelu OrPolla on jo tiistaina, kun se kohtaa vieraspelissä LP Kangasalan.

Leave a Comment