Joustava toiminta on iso lahja

Tämän lehden sivuilla keskitytään nyt olennaiseen. Mukana on nimittäin tuhti teemasivusto, jossa aiheena on rakentaminen ja koti. Jutuissa tarjotaan runsaasti ideoita ja vinkkejä sekä pohditaan, millaisia muutoksia asumisen ja rakentamisen saroilla on tapahtunut ja tapahtuu.

Jotain hyvin pysyvääkin teemasta löytyy. Orivesiläiset Tiina Koskinen ja Pekka Vesa löysivät paikan toiveidensa kodille Juupajoelta ja nyt talo on jo sellaisessa vaiheessa, että se on jo paikoillaan jollain tapaa hahmotettavissa. Pienen paikkakunnan toimivuus tulee tässäkin jutussa jälleen esille.

Kun tonttikauppa oli heinäkuun lopulla tehty, tuli Juupajoen kunnasta rakennuslupa kolmessa päivässä. Kuokka päästiin lyömään tontilla saman tien. Kehuja rakentajilta on vilkkaasta ja joustavasta toiminnastaan saanut myös Oriveden kaupungin vastaava osasto.

Byrokratian pyörteissä ei näillä seuduilla tarvitse kuluttaa turhaa aikaa. Toisin on muualla. Suuremmissa kaupungeissa mainittujen asioiden kanssa voi joutua painimaan kuukausia.

Mikä voisikaan olla parempi tervetulolahja uudella asukkaalle tai rakentajalle? Se, että hommat toimivat ja työt rakennusmaalla pääsevät etenemään.

Leave a Comment