OrPo kaatui vastaanottoonsa ja voittoputki katkesi – maanantaina selvisi, että Borichevan kausi on ohi

Anastasia Boricheva loukkaantui perjantain ottelussa LP-Vampulaa vastaan. Se vaikutti OrPon peliin. Arkistokuva: Juha Jäntti

OrPon kuuden ottelun voittoputki katkesi yllättävässä paikassa. LP-Vampula näytti perjantaina, mitä merkitsevät pahat syötöt. Se voitti niiden avulla koko pelin 3-1 (25-18, 22-25, 25-19, 25-23).

LP-Vampula voitti ässäsyötöt 19-8. Erotuksella on melko vaikea ottaa otteluvoittoa. Kaikkiin eriin kotijoukkue teki 5-7 pisteen syöttöputkia, toisessa erässä jopa kaksi.

Ratkaisevaksi nousi neljännen erän 15-14 tilanteesta aloitettu pisteputki. Taylor Milton syötti hirmuisia hypäreitä, jotka olivat liian vaikeita jopa yleensä varmasti nostavalle libero Sanna Häkkiselle. Milton syötti joukkueensa 22-14 johtoon.

OrPo yritti kiriä etumatkan kiinni, mutta kaksi omaa virhettä jätti erävoiton kalkkiviivoille 25-23 numeroihin.

Juonikkuus jäi pelistä

LP-Vampula osoitti syöttönsä lähinnä Annukka Paloniemelle ja Alexia Kalantaridoulle, joilla kummallakin oli vaikeuksia nostojen kanssa.

Huonoja nostoja oli myös puolustuspalloissa, mikä johti heikkoihin passiratkaisuihin. Hyökkäyksistä tuli pehmeämpiä ja juonikkuus puuttui. Toisen kosketuksen hyökkäykset olivat harvassa.

Ottelun kolmannessa erässä vaihdosta kentälle tullut Anastasia Boricheva teloi polvensa satasen hyökkäyksessä joutuen jättämään kentän.

Vampulan kenttäpuolustus toimi varmasti pohjaten hyökkäysvoimaa. Se saalisti huomattavasti paremmin tehopisteitä. LP-Vampulan Taylor Milton saalisti 21/+10, Deyshia Lofton 15/+13 ja Alexsandra Petrovic 13/+9.

OrPosta Isidora Ubavic keräsi 19/+6, Alexia Kalantaridou 15/+4 ja Annukka Paloniemi 10/-7.

Borichevan loukkaantuminen vaikutti

Pistekilpailussa Milton vei kolme pistettä, Lofton kaksi ja Ubavic yhden pisteen. PROlibero-kisan vei Vampulan Iina Niemelä.

– Vampula pelasi hyvin. Anastasian loukkaantuminen vaikutti joukkueen mielialaan, myönsi OrPon parhaana palkittu Isidora Ubavic.

– Sain hyvän syöttöputken neljänteen erään, en edes muista suorien pisteiden määrää. Sillä sain autettua joukkueeni voittoon, totesi Taylor Milton.

LP-Vampulan valmentaja Darko Dobrevsko kertoi tehneensä lujasti töitä, jonka kautta voitot tulevat. OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis harmitteli Borichevan loukkaantumista, mikä vei parasta terävyyttä.

Mestaruusliiga jatkuu tiuhassa tahdissa, mutta ilman yleisöä. Keskiviikkona Orivedelle tulee vieraaksi Hämeenlinnan Lentopallokerho. Sunnuntaina saapuu Orivedelle Kuortane. Tiistaina on vuorossa vieraspeli LP Kangasalaa vastaan.

– Maanantaina lääkäri tutki Anastasia Borichevan Vampula-pelissä loukkaantuneen polven. Tulos oli urheilijan ja joukkueen kannalta ikävä. Eturistiside oli mennyt poikki. Hän joutuu leikkaukseen ja pelit ovat tältä kaudelta ohi. Myöskin Saara Holmin kuntoutuminen vammastaan on edistynyt hitaasti. Ainakin helmikuu vierähtää pelikelpoiseksi tulemisessa, kertoi OrPon manageri Jouko Ronkainen.

Otteluohjelmaakin on koronapandemian vuoksi muutettu. Puolivälierät ja välierät pelataan kolmesta voitosta aikaisemman viiden sijasta.

Juttua on muokattu 3.2.2021 klo 8.11: Juttuun on korjattu, että Boricheva loukkasi ottelussa polvensa eikä nilkkaansa. Juttuun on lisätty Jouko Ronkaisen kommentti ja tietoja otteluohjelman jatkosta. Otsikkoa on muutettu.