Ala-asteet

Vuoden 2020 loppupuolella tuli julkisuuteen tietoa Karpinlahden ja Hirsilän koulukiinteistöjen huonohkosta kunnosta ja sisäilmaongelmista. Jotta asioista muodostuu oikea kokonaiskuva, tulee julkistaa Karpinlahden, Hirsilän sekä myös Eräjärven koulujen oppilasmäärät ja -ennusteet.

On nimittäin erittäin karua luettavaa tilastokeskuksen tilasto Orivedelle 2020 tammi-marraskuussa syntyneistä lapsista, määrähän tässä tilastossa oli vain 45 lasta.

Ollaan väistämättä nykymenolla tulossa tilanteeseen, jossa Orivedellä on kaksi ala-astetta.

Mitään lapsiperheitten maallemuuttoaaltoa Orivedelle en ole valitettavasti havainnut. Mielipiteeni ei ole mitään koulua vastaan, mutta päätöksiä tehtäessä on otettava huomioon korjauskulujen, henkilöstön ja oppilaitten terveyden lisäksi oppilasennusteet.
Osmo Mäkinen

Leave a Comment