Yli 80-vuotiaiden rokotusaikoja on varattavissa Juupajoen terveysasemalle – rokotetta saadaan ennakoitua hitaammin

Juupajoen yli 80-vuotiaiden rokotuspaikka on Juupajoen terveysasemalla. Kuva: Juha Jäntti

Ajanvaraus yli 80-vuotiaiden koronarokotukseen on ollut käytössä torstaista lähtien Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asukkaille. Tämän ikäluokan rokotukset siirtyvät joiltakin osin myöhemmäksi, koska rokotteiden saatavuudessa on tilapäinen jakeluun liittyvä ongelma.

Rokotusaikojen antaminen keskeytettiin torstaina hetkeksi saatavuusongelman tultua tietoon. Kaikkien kyseisenä aikana soittaneiden tiedot kirjattiin muistiin, ja terveydenhoitohenkilöstö on ollut tänään heihin kaikkiin yhteydessä.

Ajanvarausnumero 050 375 6505 vastaa edelleen arkipäivisin. Aikoja annetaan kaikille rokotuspisteille, eli Vilppulan terveysasemalle, Länsi-Koskelan koululle Mänttään ja Juupajoen terveysasemalle.

Kotihoito ja omaishoito varaavat rokotusajat asiakkailleen, joten asiakkaiden ei tarvitse itse soittaa ajanvarausnumeroon. Heidän kannattaa olla yhteydessä omaan kotisairaanhoitajaan tai omaishoidon ohjaajaan.

Jos rokotteita ei saada sovituille rokotuspäivälle, aikoja siirretään eteenpäin. Jokainen, jota siirto koskee, saa henkilökohtaisen yhteydenoton.

Ajanvarausnumero on ollut näinä ensimmäisinä päivinä hyvin ruuhkautunut osittain siksi, että numeroon on tullut kyselyjä muustakin kuin yli 80-vuotiaiden rokotusajanvaraukseen liittyvistä asioista.

Mäntänvuoren Terveys muistuttaa, että ajanvarausnumero on tarkoitettu tällä hetkellä vain yli 80-vuotiaiden rokotusajanvaraukseen. Tässä vaiheessa rokotetta ei vielä tarjota muille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?