Kaupunki ostaa valtion maita Oripohjassa ja Hiedassa

Kaupunki ostaa Senaatti-kiinteistöiltä valtion maita Oripohjassa ja Hiedassa yhteensä noin 15 000 eurolla, päätti kaupunginhallitus maanantaina.

Oripohjan määräala on pinta-alaltaan noin hehtaari. Siihen kuuluu eniten rautatiealuetta sekä jonkin verran puistoa. Lisäksi siihen sisältyy katualueena lakanneen yksityistien aluetta Teollisuustien tuntumasta, josta ei kaupassa makseta korvauksia.

Hiedasta ostettavat maat, hinnaltaan yhteensä runsaat 12 000 euroa, ovat neljä erillistä määräalaa rautatiealuetta, pinta-alaltaan yhteensä noin 2,4 hehtaaria. Ne liittyvät alueella oleviin kaupungin maa-alueisiin.

Maaperän ympäristöarvioinnin mukaan kyseisillä alueilla ei ole sellaista maaperän pilaantumista, joka vaatisi puhdistusta nykyisellä virkistyskäytöllä.

Alle 250 000 euron arvoiset kiinteistökaupat voi kaupunginhallitus päättää itsenäisesti.

– Oripohjassa maat liittyvät kaupungin maa-alueisiin. Kun tiejärjestelyjä tehdään, niistä on hyötyä. Hiedassakin ostettavat maat yhdistyvät kaupungin maa-alueisiin, ja ne ovat uimarantaan liittyvää virkistysaluetta. Mitä siellä tulevaisuudessa tehdäänkin, ne on järkevää ostaa, taustoittaa kaupunginjohtaja Juha Kuusisto.

Leave a Comment