Boricheva johti kalavelkojen maksua Kuopiossa – vastustaja kuvaili joukkueensa pelin olleen kuin auton käynnistämistä pakkasessa

Anastasia Boricheva (kesk.) oli hurjassa vireessä keskiviikkona Kuopiossa. Arkistokuva: Juha Jäntti

Anastasia Boricheva nousi OrPon parhaaksi pelaajaksi, kun joukkue maksoi keskiviikkona kalavelkojaan syksyisestä tappiosta Kuopiossa.

Boricheva oli tehokkain syöttäjänä ja torjujana OrPon pöllyttäessä vastustajaansa 0-3 (14-25, 18-25, 8-25). Voitto oli OrPolle viides peräkkäinen.

OrPo otti tahtipuikon heti pelin alkuvihellyksestä lähtien. Puijo pääsi mukaan vain toisen erän alussa, kun lukemat olivat 13-13. Kaisa Nyman käänsi kuitenkin kelkan syötöillään.

Kolmannessa erässä OrPo esitteli osaamistaan. Lopulta peräti viisi pelaajaa ylitti kymmenen pisteen rajan kolmieräisessä pelissä.

Puijo Wolleyn hyökkääjistä pääsi plussalle vain kaksi pelaajaa. Heidän parhaana palkitun, OrPossakin pelanneen Pilvi Kettusen saldo oli 3/+1.

Neljän ässän ilta

OrPoon parhaan pelaajan palkinnon saanut Anastasia Boricheva nappasi myös kolme pistettä pistekisaan. Kaksi pistettä sai OrPon Sanna Häkkinen ja yhden pisteen kotijoukkueen Pilvi Kettunen.

Borichevan lukamiksi ottelussa kirjattiin 11/+10. Näihin sisältyi neljä torjuntapistettä ja neljä ässäsyöttöä.

Joukkueen tuorein vahvistus Alexia Kalantaridou tekee nopeaa kuntoutumista joukkueen sisälle. Hänen saldonsa oli 13/+10. Isidora Ubavicin lukemat olivat 13/+6.

PROlibero palkinnon sai jälleen Sanna Häkkinen. Hän on kisassa neljäntenä.

Kuin auton käynnistämistä pakkasessa

Tehotilasto näytti lukemia -11 Puijolle ja +42 OrPolle. Ässät menivät OrPolle 3-10 ja torjunnat 2-13. Hyökkäyksissä OrPo oli paremio prosentein 24-40 ja vastaanotoissa prosentein 33-44.

– Vastaanotto-puolustus oli meillä akilleen kantapää. Peli ei kulkenut kuin toisen alussa, manaili Puijon valmentaja Jukka Lehtonen.

– Onnistuimme käsittelemään Ploki-pelin rasitukset ja pystyimme kontrolloimaan peliä, vaikka vastaanotto ontuikin ajoittain, selvitti OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

– Pelimme oli samaa kuin auton käynnistäminen kovassa pakkasessa, tunnusti Puijon palkittu Pilvi Kettunen.

– Tullessa sovimme, että näytämme Puijolle, miten osaamme pelata. Tulos oli tässä, totesi oivaan pelihurmioon syttynyt Anastasia Boricheva.

OrPo pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Nurmon Jymyä vastaan kotisalissaan Orivedellä. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Leave a Comment