Paikkaa haettu isommalle hyötyjäteasemalle

Pekka Mäkinen toi vuoden viimeiset muovijätesäkilliset Lenkkitielle. Tilat kaupungin varikolla ovat osoittautuneet liian pieniksi. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden hyötyjäteasema toimii nyt kaupungin varikolla Lenkkitiellä, mutta Pirkanmaan Jätehuollon käytössä oleva alue on todettu liian pieneksi. Se ei mahdollista toiminnan kehittämistä. Siksi kaupungin ja Pirkanmaan Jätehuollon kesken on selvitetty vaihtoehtoja ja sijoituspaikkaa mahdolliselle uudelle, ajanmukaiselle hyötyjäteasemalle.

Paras sijaintivaihtoehto olisi osoitteessa Verstastie 2, mutta tämäkin 2 830 neliön tontti olisi liian pieni. hankkeelle. Koska kaupunki omistaa maat kyseisellä alueella, on asemakaavan muutoksella mahdollista laajentaa rakennuspaikkaa kyseisessä korttelissa.

Kaupunginhallitus päättikin käynnistää tarvittavan asemakaavamuutoksen Verstastiellä sekä varata alueen alustavasti Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle hyötyjäteaseman suunnittelua ja rakentamista varten.

Pirkanmaan Jätehuollon hallituksessa istuva kaupunginjohtaja Juha Kuusisto kertoo, että hanke on vasta lähdössä suunnitteluun. Orivesi on kuitenkin uudishankkeissa kiireellisimmästä päästä, koska käyttöä on paljon ja nykyinen alue ahdas.

Leave a Comment