Alle 20-vuotiaiden kilpailutoiminta sisätiloissa on edelleen kielletty – rajoitukset jatkuvat 8. helmikuuta asti

Lasten ja nuorten kilpailutoiminta on kiellettyä sisätiloissa. Ulkosalla kilpailutapahtumia on lupa järjestää, kun turvallisuussuunnitelma on kunnossa. Kuvassa Fortunan juniorit harjoittelevat yläkentällä. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, koronanyrkki, on täsmentänyt alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia.  Kilpailu- ja ottelutapahtumat on kielletty kuntien omistamissa sisäliikuntatiloissa lukuun ottamatta sarjalisenssi- ja ammattilaisurheilua. Rajoitus koskee myös jäähalleja.

Lasten kilpailu- ja ottelutapahtumia ei saa tämän vuoksi järjestää Oriveden kaupungin sisäliikuntatiloissa. Myöskään aikuisten sisäharrastustoimintaa ei edelleenkään suositella.

Sisäliikuntatiloissa tulee edelleen noudattaa Avin määräyksen mukaisesti 10 henkilön ryhmäkokoa.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia on mahdollista järjestää ulkona, kun turvallisuussuunnitelma on laadittu. Kilpailutapahtumissa ei saa olla yleisöä sisällä eikä ulkona.

Yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona. Koronanyrkin rajoitukset ja Avin kokoontumisrajoitus ovat voimassa 8. helmikuuta saakka.

Oriveden seudun kansalaisopistossa osa kursseista on alkanut tai alkaa etäopetuksena. Joidenkin kurssien aloitusta lykätään myöhemmälle kevääseen. Kansalaisopisto tiedottaa järjestelyistä suoraan opettajille ja kurssilaisille.

Kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia sisällä eikä ulkona. Rajoitus on voimassa helmikuun loppuun saakka. Kokous- ja nuorisotilat sekä Järjestöjen talo pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Koronatilanne on heikentynyt Pirkanmaalla

Kulunut viikko on ollut Pirkanmaalla selvästi huonompi koronatartuntojen suhteen. Testipositiivisten osuus testatuista on noussut. Koronanyrkki toteaa, että Pirkanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on juuri nyt epävakaa.

Parilla edellisellä viikolla ilmaantuvuusluku Pirkanmaalla on ollut 30:n tienoilla, mutta nyt luku on noussut 43:een 100 000 asukasta kohden.

Testipositiivisten osuus testatuista on 2,1 prosenttia. Edellisen viikon päättyessä positiivisten tulosten osuus oli 1,2 prosenttia. Koronanyrkin mukaan kasvanutta prosenttiosuutta selittää osittain vähentynyt testausmäärä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?