Oona Viljanen on yksi Valio Akatemian urheilustipendien saajista

Orivesiläinen Oona Viljanen pelaa tällä kaudella liigalentopalloa WoVo:n riveissä. Kuva: Juha Jäntti

Valio Akatemia jakaa tänä vuonna koko maassa noin 130 000 euron verran stipendejä lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseksi. Pirkanmaalle, Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan kohdentuu stipendirahaa runsaat 25 000 euroa.

Yksi stipendin saajista on orivesiläinen Oona Viljanen. Hänen urheilulajinsa ovat yleisurheilu ja lentopallo. Tällä kaudella Viljanen pelaa naisten liigatason lentopalloa rovaniemeläisessä Woman Volley -joukkueessa.

Tällä kertaa Valio sai lähes 2 000 stipendihakemusta. Ohjelman kummit, eli jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi olivat mukana valitsemassa stipendiaatteja. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria.

Stipendin sai koko maassa yhteensä 336 lasta ja nuorta. Pirkanmaalle tuli 33 stipendiä.

Uusien lajien harrastajia tulee joka vuosi lisää perinteisten rinnalle Valion stipendihakukierroksilla. Tällä kertaa esille nousivat uudempina tulokkaina esimerkiksi trikkauksen ja trialin harrastajat. Liikuntaan yhdistyy myös taidetta, ja stipendein tuettiin esimerkiksi lasten tanssillista teatteria ja klassista balettia.

Valio jakaa raha-, tuote- ja ravitsemusstipendejä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa.

Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa.

Leave a Comment