Torjunta ja puolustuspeli OrPon voiton avaimet – LiigaPloki taipui tällä kaudella jo toistamiseen

OrPon ja WoVon kohtaaminen Orivedellä pelattiin aiemmin tammikuussa koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä. Myös sunnuntaina Orivedellä pelattaneen vielä ilman yleisöä. Vastassa OrPolla on tuolloin Nurmon Jymy. Arkistokuva: Juha Jäntti

OrPo ja Pihtiputaan LiigaPloki ovat tottuneet pelaamaan viisieräisiä kamppailuja naisten Mestaruusliigassa. Niin sunnuntainakin. Syksyllä Pihtiputaalla ottelu päättyi OrPolle 2-3 ja samassa järjestyksessä luvut olivat tälläkin kertaa. Orivesiläisten voitto kirjattiin siis 2-3 (23-25, 25-23, 19-25, 25-20, 12-15)

OrPo ja LiigaPloki kamppailevat runkosarjan viidennestä sijasta. Pirkanmaalaiset ovat nyt kolme pistettä edellä ottelun vähemmän pelanneena. Voitto oli OrPolle neljäs peräkkäinen.

Paloniemelle seitsemän pisteen syöttöputki

OrPo aloitti pelin näytöstyyliin. Kaikki osiot täsmäsivät sen marssiessa 10-18 johtoon.

Kotijoukkueen Sofia Lehdon syöttövuorolla Ploki kipusi yllättäen 20-19 johtoon, kun vieraat tekivät virheitä putkeen. Kreikkalaisvahvistus Alexia Kalantaridou ja Kaisa Nyman hoitelivat suorituksillaan erävoiton OrPolle.

Toisen erän OrPo aloitti lupaavasti ja eteni 6-10 johtoon. Putaalaiset paransivat hyökkäystehojaan. OrPo oli tasoissa 23-23, josta Ploki kuittasi erävoiton.

Kolmannessa erässä oli OrPon Annukka Paloniemen vuoro syöttää seitsemän pisteen syöttöputki, jonka päätteeksi numerot olivat 6-13. Verkolla hääri kivikova torjunta ja tehokas hyökkäys.

Ottelun päätti Kalantaridou

Neljännessä erässä kotijoukkue irtosi 10-6 johtoon. OrPo tuli tasoihin 16-16, mutta kotijoukkueen Jaidyn Blanchfield ja Jaelyn Keene hyökkäsivät ja torjuivat erävoittoon.

Edessä oli viides erä. OrPo aloitti mainioin ottein ja pääsi 0-3 johtoon. Johtoasema riitti, tosin Blanchfieldin hyökkäyksillä Ploki nousi vielä pisteen päähän tilanteeseen 8-9.

OrPon passari Nea Luntamo haki kokeneen Kaisa Nymanin ratkaisijaksi ja ottelupallon syötti lattiaan lopulta Kalantaridou.

Tilastojenkin mukaan tasaista vääntöä

Plokin paras oli Jaelyn Keene (17/+13) ja OrPon palkittu oli Isidora Ubavic (22/+10). Pistekilpailusta Ubavic otti kolme pistettä, Keene kaksi pistettä ja Sanna Häkkinen yhden pisteen. PROlibero oli Sanna Häkkinen.

Tilastot paljastivat ottelun tasaisuuden. Ässäsyötöt, vastaanotto ja hyökkäys menivät tasoihin. Torjunnassa ja kenttäpuolutuksessa syntyi ratkaiseva ero.

Torjuntapisteet menivät vieraille 11-17. Nyman nappasi kuusi, Anastasia Boricheva viisi ja Kalantaridou neljä torjuntapistettä. Nymanin torjuntapistemäärä on koko liigan toiseksi korkein yhdessä ottelussa.

Keskarien taito näkyi myös hyökkäyksessä. Molemmat tappoivat yli 60 prosentin tehoilla.

Hyvä keskihyökkäys rakentui erityisesti libero Sanna Häkkisen tarkkoihin puolustuksiin. Pallo nousi hyvään liikkuvuuteen kehittyneen passari Nea Luntamon käsille. Hyökkääjät saivat oivia taktisia passeja.

– Ottelun alku oli meille katastrofi. Väkisin saimme puristettua yhden pisteen, totesi LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen.

– Taistelimme hyvin. Onnistumisia tuli erityisesti torjuntapelissä. Ote säilyi loppuun saakka, totesi OrPon käskyttäjä Sotiris Gkotsis.

– Pääsimme hyvin peliin, vaikka peli oli vasta toinen joulun jälkeen. Peli maistuu, se antaa potkua eteenpäin, sanaili Anastasia Boricheva.

Kaksi ottelua tällä viikolla

OrPolla on tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Keskiviikkona se matkustaa Kuopioon Puijo Volleyn vieraaksi. Siellä on kalavelkoja maksettavaksi syksyisen tappion kuittaamiseksi.

Sunnuntaina on vuorossa kotipeli Nurmon Jymyä vastaan. Se pelattaneen näillä näkymin edelleen ilman yleisöä.

Juttua on muokattu 19.1.2021 klo 8.53: Juttuun on korjattu OrPon ja LiigaPlokin sarjan piste-ero. OrPo on LiigaPlokia kolme pistettä edellä, ei neljä pistettä, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Leave a Comment