Koronarokotukset alkavat Orivedellä ja Juupajoella – ensin vuorossa hoivayksiköt ja kotihoidon asiakkaat

Hoivakotien asukkaat ja kotipalvelun asiakkaat saavat ensimmäisinä koronarokotteen. Kuva: Oriveden Sanomien arkisto

Koronarokotukset alkavat Orivedellä tiistaina 19. tammikuuta. Ensimmäisinä rokotteet saavat hoivayksiköiden asukkaat ja henkilöstö. Heti perään tulevat kotihoidon asiakkaat ja yli 80-vuotiaat kaupunkilaiset.

Ensimmäiseen rokotettavien ryhmään kuuluu myös sellainen sote-henkilöstö, joka on mukana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneiden tai sairastuneiksi epäiltyjen tutkimisessa ja hoidossa.

Hoivayksiköissä tapahtuvien rokotusten arvioidaan kestävän noin viikon ajan. Tavoitteena on, että kaikki ensimmäiseen ryhmään kuuluvat ovat saaneet ainakin ensimmäisen rokotuksen tammikuun loppuun mennessä.

Koronarokotetta tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille. Koska rokotteita on aluksi tarjolla vain rajoitetusti, rokotukset annetaan lääketieteellisin perustein määrätyssä järjestyksessä eri väestöryhmille.

Vaiheittain eteenpäin

Toisessa vaiheessa rokotetaan kaikki yli 70-vuotiaat. Kolmannessa vaiheessa ovat vuorossa henkilöt, joilla on vakavalle covid-19-taudille altistavia sairauksia. Neljännessä vaiheessa rokotuksen saavat kaikki muut kaupunkilaiset.

Yli 70-vuotiaiden rokotukset alkavat helmikuussa. Samassa taloudessa asuvat omaishoitajat saavat rokotuksen samaan aikaan omaishoidettavan kanssa.

Myös riskiryhmien rokotukset alkavat helmikuussa. Maaliskuussa on tarkoitus aloittaa muun väestön rokotukset.

Ympärivuorokautisissa hoivapalveluissa rokotukset annetaan paikan päällä. Kotihoidon asiakkaiden rokottamisesta ja sen käytännön järjestelyistä huolehtii kotihoito.

Muiden orivesiläisten rokotukset järjestetään terveysasemalla sekä joukkorokotuspaikassa, jota valmistellaan parhaillaan. Rokotuksia annetaan pääasiallisesti ajanvarauksella. Rokotusaikaa ei voi vielä varata.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri koordinoi rokotuksia ja rokotteiden jakamista. Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä omalla alueellaan.

Tampereen kaupunki tiedottaa rokotusten käytännön järjestelyistä tarkemmin heti kun rokote-erien toimitukset ja rokotusaikataulut tarkentuvat.

Rokotuksiin osallistuminen on maksutonta ja vapaaehtoista.

Juupajokelaiset rokotetaan Vilppulan terveysasemalla

Koronarokotukset alkoivat Mäntänvuoren Terveydessä 12. tammikuuta. Rokotteen sai tällä viikolla osa kiirevastaanoton, koronanäytteenoton ja tehostetun palveluasumisyksikön Sarapihan henkilökunnasta sekä kaikki yksikön asukkaat.

Juupajoella Juupakodin ja Kortekodin väki saa rokotteen 18. tammikuuta alkavalla viikolla eli viikolla 3. Kotihoidon asiakkaat ja yli 80-vuotiaat juupajokelaiset saavat rokotteet viikoilla 4 ja 5.

Juupajokelaisten yleinen rokotuspaikka on Vilppulan terveysasema, joka palvelee koko Mäntänvuoren Terveyden toimialuetta. Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat siellä 28. tammikuuta. Rokotusajat ovat varattavissa 21. tammikuuta lähtien numerosta 050 375 6505.

– Mahdollisesti järjestämme rokotuspaikan myös Mäntän puolelle, mutta tästä olemme käyneet vasta alustavia keskusteluja. Se on selvää, että Sarapiha on niin ruuhkainen, että emme voi viedä sinne rokotuksia, hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki kertoi perjantaina.

Leave a Comment