Juupajoki osallistuu liikuntapalveluiden kehittämishankkeeseen

Kuntien yhteishanke etsii keinoja, joilla voitaisiin tehostaa liikuntapalvelujen tuottamista. Kuva: Juha Jäntti

Juupajoen kunta osallistuu lähiseudun kuntien yhteiseen liikuntapalveluiden kehittämishankkeeseen. Hyvinvointijohtajan äskettäin tekemä osallistumispäätös tuotiin kunnanhallitukselle tiedoksi.

Hankkeessa ovat mukana Juupajoen lisäksi Jämsä, Orivesi, Mänttä-Vilppula, Keuruu ja Ruovesi. Tavoitteena on löytää osallistuvien kuntien kesken kumppanuuksia ja ylikunnallisuutta hyödyntäviä toimintamalleja, jotka tukisivat kuntia liikuntapalveluiden lähitulevaisuuden kehittämistarpeissa.

Kunnanhallituksen saaman yhteenvedon mukaan kuntien liikuntapalveluilla on 2020-luvulla edessään monenlaisia haasteita. Kuntatoimijoille tehtyjen kyselyiden perusteella erityisen merkittäväksi ongelmaksi muodostunee taloudellisten voimavarojen riittävyys yleisen kuntatalouden kiristyessä. Toisaalta liikuntapaikkojen ylläpitoon ja yleiseen kehittämistarpeeseen liittyy kustannuspaineita.

Hankkeessa etsitään ratkaisumalleja, jotka toisivat liikuntapalveluiden tuottamiseen lisää taloudellista tehokkuutta ja vahvistusta tulevaisuuden osaamistarpeisiin. Lisähyötynä tavoitellaan sitä, että uudet toimintamalli-ideat voivat olla siirrettävissä myös kuntien muuhunkin palvelutuotantoon.

Kehittämisprosessi toteutetaan pääosiltaan vuoden 2021 helmi–toukokuun välisenä aikana. Prosessin aikana toteutetaan neljä kuntien yhteistä työpajaa. Taustatietojen kokoamiseen hyödynnetään ennakkokyselyitä ja lyhyitä teemahaastteluita. Tiedonkeruun toteutustavat sovitaan yhdessä osallistuvien kuntien kanssa.

Kehittämisprosessin pääaineksista tuotetaan yhteenveto, joka toimii osallistuvien kuntien omien kuntakohtaisten jatkotyöstöjen ja päätöksenteon pohja-aineistona.

Kehittämishankkeen hinta määräytyy kuntakokopohjaisesti. Juupajoen osuus kustannuksista on 1 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?