Lasten harrastustoiminnan voi aloittaa Orivedellä – sisäliikuntapaikat, uimahalli sekä nuoriso- ja kokoustilat pysyvät vielä muutoin suljettuina

Uimahalli

Tiukkoja koronarajoituksia höllennettään hiukan eli lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminnan voi aloittaa hallitusti ensi viikolla. Muilta sisäliikuntapaikat ja uimahalli pysyvät vielä toistaiseksi suljettuina. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina 5. tammikuuta, että nykyiset koronasuositukset ovat jatkossakin edelleen voimassa.

Poikkeuksena on lasten ja nuorten harrastustoiminta, jota on mahdollista aloittaa jälleen enintään 10 henkilön ryhmissä. Muutos tulee voimaan 10. tammikuuta.

Lue lisää: Lasten ja nuorten harrastustoiminta on sallittua pienissä ryhmissä ensi viikosta alkaen

Oriveden kaupunki on tiedottanut, että seurat ja muut harrastustoiminnan järjestäjät voivat aloittaa lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten yksilötoiminnan sekä korkeintaan 10 hengen ryhmätoiminnan 11. tammikuuta lähtien.

Toiminnassa tulee huomioida turvavälit, käsihygienia sekä yli 15-vuotiaiden maskisuositus. Harrastuksiin ei voi osallistua sairaana.

Tiedotteessa opastetaan, että harrastusryhmiä ja joukkueita voi tilanteen mukaan jakaa useampiin tiloihin. Jäähallin kaukaloa ja liikuntahallin salia voi jakaa pienempiin osiin pienryhmien käyttöön. Jokaisella kymmenen hengen liikuntaryhmällä tulee kuitenkin olla oma pukukoppi käytössään.

Nuorten opetusryhmien käytettävissä, muutoin suljettuna

Orivedellä uimahalli, liikuntahalli, jäähalli ja koulujen salit ovat ohjatussa lasten ja nuorten opetus- ja harrastuskäytössä 11. tammikuuta lähtien, mutta pysyvät muutoin vielä toistaiseksi suljettuina. Nuoriso- ja kokoustilat ovat toistaiseksi suljettuja.

Kansalaisopisto on suoraan yhteydessä opettajiin ja kurssilaisiin heti, kun käytännöt ovat selvillä.

Facebook-sivuillaan Oriveden seudun kansalaisopisto kertoo, että kansalaisopiston tiimi kokoontuu torstaina käsittelemään osaltaan pandemiaohjausryhmän antamia linjauksia ja päättämään tarkemmin lukukauden aloittamisesta. Se on jo kuitenkin päätetty, että taiteen perusopetus aloittaa toimintansa ensi viikolla etäopetuksessa.

Kirjasto jatkaa rajattua lainaustoimintaa rajatuin aukioloajoin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?