Lapsille ja nuorille etsitään uusia tukihenkilöitä

Tampereen kaupunki etsii nyt uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Tammikuussa on tarjolla uusi tukihenkilöille järjestettävää koulutusta verkkototeutuksena. Ilmoittautumisaikaa on 13. tammikuuta asti.

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilön voi saada 7–17-vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Tukea kaipaavia lapsia ja nuoria on paljon. Osa saattaa jonottaa omaa tukihenkilöään jopa yli vuoden. Varsinkin miehiä toivottaisiin enemmän mukaan toimintaan.

Tukihenkilöiksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista. Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Tukihenkilöä tarvitsevissa lapsissa on esimerkiksi erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia, maahanmuuttajalapsia, yksinhuoltajaperheestä tulevia lapsia tai lapsia, jotka ovat yksinäisiä tai joiden vapaa-aikaan kuuluu paljon pelaamista.

Tukihenkilökoulutuksissa vapaaehtoisille annetaan tietoa ja toimintaohjeita myös erityislapsien kohtaamisesta, joten kenenkään ei tarvitse arkailla myöskään erityislapsen tukihenkilöksi alkamista.

Tukihenkilöä etsitään myös usein perheisiin, joilla ei ole tukiverkkoa Tampereella. Samoin tukihenkilöä voivat tarvita nuoret, jotka toivovat tukea esimerkiksi aikuiseksi kasvamisessa.

Toiminta on vapaaehtoistyötä, josta tukihenkilölle maksetaan pieni palkkio ja kulukorvaus

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?