Lasten ja nuorten harrastustoiminta on sallittua pienissä ryhmissä ensi viikosta alkaen

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina 5. tammikuuta, että nykyiset koronasuositukset ovat jatkossakin edelleen voimassa. Poikkeuksena on lasten ja nuorten harrastustoiminta, jota on mahdollista aloittaa jälleen enintään 10 henkilön ryhmissä. Muutos tulee voimaan 10. tammikuuta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 29 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Näytteenottoon hakeutuneiden määrä on edelleen selvästi alhaisempi kuin joulun alla. Toistaiseksi ei tiedetä, onko kyse todellisesta hengitysinfektioiden määrän vähenemisestä vai lomien aiheuttamasta viiveestä näytteenottoon hakeutumisessa.

Perusopetus ja toisen asteen opetus alkavat joululoman jälkeen lähiopetuksena. Tarvittaessa siirrytään tapauskohtaisesti kouluittain etäopetukseen. Toisella asteella suositellaan edelleen maskien käyttöä.

Muita Pirkanmaan linjauksia tarkastellaan seuraavan kerran 11. marraskuuta. Avin kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17. tammikuuta asti.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 70 uutta koronatartuntaa. Niistä 77 prosentissa lähde pystyttiin selvittämään. Joulun jälkeisen viikon tartunnat painottuvat perhepiiriin, joissa todettiin 22 tartuntaa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisiin kohdentui seitsemän tartuntaa.

Työpaikoilla todettiin 16 tartuntaa viidessä eri työpaikassa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai neljä henkilöä. Myös ulkomailta oli peräisin neljä tartuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?