Kiekkojunnut pääsivät viimein yläkentän kaukaloon

Fortunan junnujoukkueet harjoittelevat yläkentällä loppiaisviikolla jokaisena arki-iltana. Kuva: Juha Jäntti

Pakkasten tulo teki viimein mahdolliseksi sen, että Oriveden jäähallin viereisellä yläkentällä päästään nyt luistelemaan ja kiekkoilemaan. Kaukalo on päiväaikaan yleisessä käytössä. Fortunan junnujoukkueet vetävät kentällä harjoituksiaan ainakin tämän viikon kaikkina arki-iltoina.

– Ainakin minun Fortuna-historiani aikana tuomme nyt ensimmäistä kertaa seuran virallisia treenejä ulkokentälle. Siinä mielessä tämä on kovasti poikkeuksellinen tilanne, Fortunan puheenjohtaja Jarkko Peurala kertoi.

Seuran väki odotti tiistaina jännityksellä tietoa siitä, jatkuvatko nykyiset koronarajoitukset vielä tämän viikon jälkeenkin. Jäähalli on ollut suljettuna joulukuun ajan. Joukkueet odottavat malttamattomina pääsyä jälleen hallin jäälle.

Jos nykyiset tiukat rajoitukset jatkuvat, jääharjoituksia jatketaan ulkosalla. Sää on ratkaisevassa asemassa sen suhteen, miten paljon ja pitkään treenejä pystytään viemään läpi.

– Jään riittoisuus on tärkeintä, ja siihen tarvitaan mahdollisimman pitkiä pakkasia. Kentän hoitajat ovat saaneet nyt parin pakkaspäivän aikana tehtyä jo suht loistavat olosuhteet. Tuolla jäällä kelpaa jo pelailla.

– Tilanteessa on omat riskinsä. Jos tulee tiukkaa lumisadetta, kiekko kulkee huonosti. Mutta on tämä ihan mukavaa vaihteluakin.

Kaupungin ylläpitämät ulkojääkentät Käpykaristamossa, Karpinlahdessa, Hirsilässä ja Eräjärvellä ovat vielä huollossa. Kaupunki tiedottaa, kun näitä kenttiä saadaan käyttökuntoon.

Juupajoella jäädytykset menossa

Juupajoen koulukeskuksen kaukalon pohjien teko ja jäädytys kestänee ainakin kuluvan viikon verran. Vahtimestari Jorma Pitkämäki tamppasi ensin lunta kentän pohjalle. Maanantai oli ensimmäinen päivä, jolloin kentälle laskettiin vettä.

– Ensin tulee Avantilla useampia ohuita vesikerroksia, sitten lasketaan jo letkujen avulla. Kyllä vesi näillä pakkasilla jäätyy, mutta ei sinne voi laskea määräänsä enempää kerralla, Pitkämäki tietää.

Kun kaukaloon lasketaan 12 kuutiometriä vettä, jään pinta nousee sentin verran. Ensimmäiset jääkerrokset myös tasaavat kentän pohjan epätasaisuudet. Tavoitteena on saada lopulta aikaan vajaan 10 sentin paksuinen jää.

– Vielä en osaa tarkalleen arvioida, miten pitkään menee, ennen kuin jäälle pääsee luistelemaan. Pian näemme, miten pohja alkaa kestää. Ensi viikon puolelle luultavasti pitää kentän käyttäjien odotella.

Juupajoella on tavoitteena saada piakkoin jää kuntoon myös Kopsamon koulun kentälle.

Leave a Comment