Osa orivesiläisille tarjolla olevista Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluista yhdistyi vuoden vaihduttua Taysin psykiatrian kanssa

Osa Oriveden asukkaita palvelevista Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluista on yhdistynyt Taysin psykiatrian kanssa vuoden vaihduttua. Orivesiläisten lisäksi muutos koskee myös Tampereen, Vesilahden ja Pirkkalan asukkaita.

Muutoksessa 16 kaupungin yksikköä siirtyi osaksi sairaanhoitopiiriä. Samalla yli 200:n kaupungin työntekijän työnantaja vaihtui.

Uudistuksen tavoitteena on muun muassa vahvistaa mielenterveyden peruspalveluita sekä parantaa niiden laatua ja saatavuutta.

– Kun avo- ja sairaalahoito yhdistetään samaan organisaatioon, hoitoketjusta tulee selkeämpi ja asiakkaat pääsevät helpommin siirtymään tarpeensa mukaan oikeaan paikkaan, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Suhde hoitavaan työntekijään säilyy

Tampereen kaupungin vastuulla olleiden asiakkaiden hoitosuhteet hoitavaan työntekijään säilyvät yhdistymisessä pääsääntöisesti ennallaan. Potilastiedot siirtyvät turvallisesti Taysin tietojärjestelmään.

Suurin osa palveluista järjestetään myös vuoden alussa nykyisissä toimipisteissä. Kokonaan uutena toimipisteenä otetaan kuitenkin käyttöön Hallituskatu 14–16 Tampereen keskustassa.

Lue lisää: Oriveden kaksi psykiatrian yksikköä siirtyy Taysin alaisuuteen – palvelut jatkavat nykyisissä toimipisteissään

Puhelinten lankanumerot muuttuvat Taysin numeroiksi vuoden alusta. Matkapuhelinnumerot eivät sen sijaan muutu.

Uusi mielenterveys- ja päihdepalvelujen avohoidon neuvontanumero on 03 311 59600. Se korvaa kaupungin numeron 03 565 715. Tampereen kaupungille jäävien mielenterveys- ja päihdepalvelujen osoitteet ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Mielenterveys- ja päihdetiimit edelleen terveysasemilla

Taysin vastuulle siirtyy vain aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluja. Kaupungin terveysasemilla on jatkossakin perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdetyötiimit, jotka tarjoavat perustason palvelua terveysasemilla. Esimerkiksi lievät masennukset hoidetaan kaupungin terveysasemilla.

Tampereen kaupungille jäävät edelleen muun muassa nuorisopsykiatrian palvelut sekä perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdetiimit, psykogeriatrian osastot U1 ja U2, selviämis- ja katkaisuhoitoasema Selkis, asumispäivystys ja tukiasumisen yksikkö Tastu, päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsu sekä kotiin suunnattu tuki mielenterveys- ja päihdeasiakkaille eli Konsti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?