Oriveden uusi kappalainen Markku Mustajärvi aloittanee virassa alkukeväästä

Oriveden kirkkovaltuusto, kappalaisen vaali
Oriveden kirkkovaltuusto pääsi äänestämään seurakunnan uudesta kappalaisesta Oriveden kirkossa. Ääntään on antamassa Liisa-Maaria Lenkkeri. Kirkkoherra Mika Tapiolinna leimasi äänestyslipukkeet. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden seurakunnan kappalaiseksi on valittu Markku Mustajärvi. Hän työskentelee tällä hetkellä Nokian seurakunnassa seurakuntapastorin viransijaisena. Orivedellä Mustajärvi aloittanee työnsä alkukeväästä.

– Kun otetaan huomioon valitusajat ja muu prosessiin menevä aika, niin saattaa olla, että maaliskuussa uusi kappalaisemme aloittaa tehtävässään, Oriveden seurakunnan kirkkoherra Mika Tapiolinna arvioi.

Mustajärvi on kotoisin Tampereelta ja on työskennellyt reilun kahdeksan vuoden ajan luterilaisen kirkon pappina. Papiksi hänet on vihitty vuonna 2012. Ennen Nokian seurakunnan viransijaisuutta hän on työskennellyt muun muassa Kangasalan seurakunnassa Sahalahden kyläpappina.

Kirkkovaltuusto teki valinnan

Kappalaisen valinta tehtiin viime viikon tiistaina pidetyssä kirkkovaltuuston kokouksessa. Vaalissa olivat mukana kaikki kymmenen virkaa hakenutta henkilöä.

Ääniä vaalissa saivat valittu Markku Mustajärvi ja Oriveden seurakuntapastorin tehtävästä virkavapaalla elokuun alkuun asti oleva Kari Mäkinen. Mustajärvi sai 17 ääntä ja Mäkinen kuusi ääntä.

Ääniä saaneet Mustajärvi ja Mäkinen olivat olleet myös haastatteluryhmän mielestä sopivimmat henkilöt virkaan. Tämän perusteella kirkkoneuvostokin esitti  kirkkovaltuustolle, että kappalaisen virkaan sopivimpia ansiovertailun, haastattelujen ja hartausnäytteen perusteella ovat Mustajärvi ja Mäkinen.

Virkaa hakivat myös Sauli Keskinen, Eikka Kähärä, Juha Lankinen, Marja-Liisa Mäki, Samuel Mäkinen, Johan Savola, Ville Vauhkonen ja Virpi Vikman. Mustajärven ja Kari Mäkisen lisäksi haastatteluun etenivät Keskinen, Kähärä ja Mäki.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli julisti kappalaisen viran haettavaksi elokuun puolivälissä ja sen hakuaika päättyi 18. syyskuuta.

Kappalaisen virka tuli avoimeksi, kun virassa ollut Juha Itkonen valittiin Messukylän kirkkoherraksi.

Leave a Comment