Villasukkajuoksun SM-kisat 2021 on peruttu – syynä on vallitseva koronatilanne

Villasukkajuoksun SM-kisat

Vastaavaa näkymää ei ensi vuonna nähdä. Villasukkajuoksun SM-kisat 2021 on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Kuva: Oriveden Sanomien arkisto

Orivedellä vuosittain alkuvuodesta kisattavat Villasukkajuoksun SM-kilpailut on päätetty peruuttaa koronatilanteen vuoksi. Päätöksen teki kilpailujen järjestäjä, Oriveden seudun matkailunkehittämisyhdistys Osmake ry yhdessä pääyhteistyökumppanina toimivan Oriveden kaupungin kanssa tiistaina.

Pirkanmaan koronatilanne on viime viikkoina hieman helpottanut, mutta valtakunnallisesti epidemia on edelleen käynnissä ja Pirkanmaa kiihtymisvaiheessa. Ensimmäisiin Villasukkajuoksun SM-kilpailuihin saapui kisailijoita ympäri Suomen.

− Aikomuksena oli järjestää kilpailut tammikuun lopussa ilman yleisöä ja yhteislähtöjä, mutta keskusteltuamme pääyhteistyökumppanina toimivan Oriveden kaupungin kanssa totesimme, että koronatilanteessa on vaikeaa taata riittävän turvallisia järjestelyjä, sanoo Osmake ry:n puheenjohtaja Anna Puolakka.

Sosiaali- ja terveysministeriö on muistuttanut kirjeessään 18.12.2020 kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevien alueiden kuntia siitä, että niillä on lakisääteinen velvollisuus ryhtyä riittäviin toimiin tartuntataudin leviämisen estämiseksi alueellaan. STM suosittaa, että vain perusoikeuksien toteutumisen kannalta ehdottoman välttämättömät tapahtumat ja kokoontumiset järjestetään.

− Peruutus tuntuu nyt erityisen harmilliselta, sillä myös kuluvan vuoden kilpailut jouduttiin jättämään väliin lumenpuutteen vuoksi, toteaa kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen.

– Kaupunki haluaa kuitenkin noudattaa viranomaisten ohjeita ja on peruuttanut omat yleisötapahtumansa toistaiseksi.

Suuri osa vuoden 2020 kisoihin ilmoittautuneista halusi siirtää osallistumismaksunsa vuoden 2021 kilpailuihin.

− Pyydämme ilmoittautuneilta palautusta varten maksutiedot osoitteeseen villasukkajuoksunsm@gmail.com. Olemme myös henkilökohtaisesti yhteydessä ilmoittautuneisiin heti loppiaisen jälkeen ja alamme palauttaa osallistumismaksuja, Puolakka kertoo.

Tiedotteessa kuitenkin luvataan, että tulevana vuonna Orivedellä on luvassa monenlaista villasukka-aiheista ohjelmaa, kunhan koronatilanne hellittää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?