Omaolossa voi nyt varata ajan koronatestiin ja asioida lapsen puolesta

Orivesiläiset pääsevät varaamaan Omaolossa ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Tämä on mahdollista, sillä Tampereen kaupunki on avannut Omaoloon sähköisen ajanvarauksen koronatestiin.

– Jos oireet ovat lieviä, enää ei tarvitse odottaa, että hoitaja katsoo oirearvion ja tekee lähetteen testiin vaan ajan pääsee varamaan heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Palvelu toimii mihin vuorokauden aikaan tahansa, kertoo projektipäällikkö Essi Lönnqvist Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta tai vastaanotolla käyntiä, ohjeistaa Omaolo ajan varaamisen sijaan soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan.

Omaolossa ajan koronatestiin voi varata myös lapselle, sillä nyt huoltaja voi asioida Omaolossa 1–14-vuotiaan lapsensa puolesta.

Samalla asiointikerralla pystyy täyttämään sekä oman että lapsen koronavirusoirearvion ja varaamaan tarvittaessa myös testiajan.

Koronatestiajan varaaminen sekä lapsen puolesta asioiminen vaativat vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?