Koronaenkeli on Juupajoen vuoden teko – Jorma Pitkämäen veistämä enkeli on tuonut iloa ja näkyvyyttä

Jorma Pitkämäen Koronaenkeli-patsaalla on korkeutta noin 2,3 metriä, ja 185-senttinen Pitkämäki näyttääkin sen rinnalla lyhyeltä. Erityisen vaikuttavat ovat hahmon suuret siivet. Kuva: Anne Kotipuro.

Juupajoen Vuoden Teko 2020 -palkinnon on saanut Jorma Pitkämäki ja hänen moottorisahalla veistämänsä Koronaenkeli.

Pitkämäki on tehnyt veistoksen koko Suomen kansan suojelusenkeliksi. Se on tehty yhdestä suuresta kuusipöllistä. Korkeutta veistoksella on 2,5 metriä.

Lue lisää: Pitkämäki loi koronaenkelin kiitoksena hallituksen naisviisikolle – materiaalia kuusipölkyssä riitti myös näyttäviin siipiin

Vuoden Teko -palkinto myönnetään teosta, joka on antanut asukkaille mahdollisuuden osallistua, lisännyt viihtyisyyttä tai muulla tavalla vaikuttanut positiivisesti kuntaan. Se voidaan myöntää yksittäiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yhdistykselle.

Palkintoraadin perusteluissa todetaankin, että Jorma Pitkämäen Koronaenkeli on vaikuttanut positiivisesti kaikkin kuntalaisiin ja se on tuonut Juupajoelle myös näkyvyttä tiedotusvälineissä.

Walleniuksen Wapriikin Jasmin Jämsén palkittiin kunniamaininnalla. Hänet voi tavata muun muassa Tee- ja kahvihuone Singerin tiskin takaa. Kuva: Anne Kotipuro.

Kunniamaininta linnanneidolle

Raati jakoi myös kunniamaininnan. Sen sai Walleniuksen Wapriikin Jasmin Jämsén.

Perusteluissa todettiin, että Jämsén on kuin linnanneito, jonka ystävällisestä asiakaspalvelusta kuntalaiset pääsevät Walleniuksen Wapriikissa nauttimaan. Jämsén ottaa asiakkaat vastaan lämpimästi, kertoo tapahtumista ja kuuntelee myös kuntalaisten ideoita.

Raatiin kuuluivat Mirja Saarinen, Pertti Pasuri, Roosa Loponen, Iiri Välttilä ja sihteerinä Anne Tuovila. Ehdotuksia palkinnon saajista oli saanut esittää marraskuun loppuun saakka. Niiden joukosta valittu voittaja oli raadin yksimielinen päätös.

Lue lisää:

Kahvila Singer tikkaa kierrätyshengessä ympärivuotisesti, oma keittiökin tulossa

Walleniuksen Wapriikki kylpee nyt valossa – tehtaan pohjakerroksen galleriassa on esillä Alku

Leave a Comment