Pakkasen puute ja koronarajoitukset pakottivat perumaan kaivureiden lumenveiston SM-kisat

Ensimmäiset kaivureiden lumenveiston SM-kisat järjestettiin maaliskuussa 2019. Arkistokuva: Hannu Bister

Ensi maaliskuulle suunnitellut kaivureiden lumenveiston SM-kisat on jouduttu perumaan. Esteinä tapahtuman järjestämiselle ovat edelleen jatkuva lauha sää ja koronarajoitukset.

– Maan pitäisi olla jo nyt jäässä, jotta pääsisimme tekemään kisa-alueen pohjia. Sen jälkeen olisi mahdollista päästä auraamaan ja hoitamaan aluetta, jos vähitellen saataisiin luntakin. Nyt ei ole pakkasia tulollaankaan, Juupajoen yrittäjien hallituksen jäsen ja tapahtuman järjestelyistä vastaava Tapio Niemelä harmittelee.

Koronatilannekaan ei puolla suuren tapahtuman järjestämistä, vaikka maaliskuulle onkin vielä aikaa. Tällä hetkellä on mahdotonta ennustaa, olisiko suuren väkimäärän kokoontuminen mahdollista siinä vaiheessa mahdollisesti voimassa olevien rajoitusten mukaan. Järjestäjät eivät halua jättää mitään arvailujen varaan.

Yrityskumppanit ovat yhtälailla varovaisia, ja mukaan lähtijöitä olisi Niemelän arvion mukaan todennäköisesti vaikea saada.

– Innostus tapahtuman järjestämiseen ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään. Katsotaan taas vuosi eteenpäin, ja tilanne voi olla aivan toinen. Jos ensi syksynä tiedetään, että rajoituksia on vain vähän tai ei lainkaan, yritykset ovat varmasti mukana. Kyselyjä on ollut nytkin hyvin, ja pidemmästäkin matkasta kuin viimeksi.

Ensimmäiset kaivureiden lumenveiston SM-kisat järjestettiin Juupajoella maaliskuussa 2019. Viime kevään kisa jouduttiin perumaan leudon talven vuoksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?