”Siihen se vain oli tupsahtanut” – mysteeriauto makasi kyljellään pihamaan reunalla, kun isäntäväki heräsi

Pakettiauto pysähtyi Selinien pihapiirin laidalle. Auto nojaa koivuun, joka mahdollisesti esti auton pyörähtämisen kokonaan ympäri. Kuva: Hilkka Selin

Hirtolahdessa Eräjärventien varrella asuva Hilkka Selin teki keskiviikkoaamuna yllättävän havainnon. Pihapiirin laidalle oli ilmestynyt pakettiauto, joka makasi kyljellään katto koivua vasten nojaten.

– Huomasimme auton aamulla vasta, kun tulimme pihalle. Menin auton luo ja yritin katsoa, onko sisällä ketään. En ylettynyt kunnolla, ja soitin siinä samalla hätäkeskukseen, Selin kertoi pian havainnon teon jälkeen.

Ajojäljet johtavat suoraan taloa kohti. Kuva: Hilkka Selin

Auton kuljettaja oli jo soittanut itse hätäkeskukseen ja kertonut tilanteesta. Mitä ilmeisimmin hän oli säästynyt rytäkästä vähin vammoin, koska pelastuslaitos tai poliisi ei käynyt aamutuimaan paikalla.

Selin kävi tarkistamassa auton tulojäljet. Tapahtumapaikka on Leväslahden risteyksen tuntumassa, pienen matkaa risteyskohdasta Oriveden suuntaan. Risteysalueella on 50 km/h nopeusrajoitus.

– Se vähän ihmetyttää, että auto on tullut ihan suoraan ulos tieltä ja tähän talon suuntaan. Ei näyttänyt olevan minkäänlaisia jarrutusjälkiä. Onneksi tontilla oli isompi kivi esteenä, ettei auto päässyt pihapiiriin asti.

Selin oli huolissaan siitä, miten pitkään menee, ennen kuin joku tulee hakemaan pakettiauton pois.

– Toivottavasti autosta ei valu maahan mitään haitallista. Juomavedet voisivat mennä äkkiä pilalle, koska tämä on pohjavesialuetta.

Kaatunut pakettiauto odottaa noutajaansa. Kuva: Hilkka Selin

Hilkka Selin ilmoitti myöhemmin iltapäivällä, että hän oli tavannut auton kuljettajan. Tämä arveli ajaneensa keliin nähden vähän liian kovaa vauhtia, ja sohjo oli ottanut auton ohjaukseensa.

– Onneksi kuski ei ollut saanut vammoja. Nyt auto on vedetty pois, ja maatakin lapioitu öljyepäilyn vuoksi. Ehkä tässä tuli oppia kantapään kautta, että ajonopeus pitää sovittaa liikennemerkkien lisäksi myös kelin mukaan, Selin tuumaili.

Muokattu 16.12.2020 klo 15.00: Lisätty Hilkka Selinin antamat tiedot iltapäivän tapahtumista.

Leave a Comment