OnniBussin perustaja Lauri Helke aloittaa Satakunnan Liikenteen toimitusjohtajana – länkipohjalainen jatkaa myös OnniBus.comin johdossa

Diplomi-insinööri, Länkipohjassa asuva Lauri Helke (38) on nimitetty Satakunnan Liikenteen toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 14. joulukuuta.

Helke on OnniBussin perustajia ja hän jatkaa myös OnniBus.comin toimitusjohtajana.

Helke jatkaa Satakunnan Liikenteessä Jussi Laitisen työtä. Laitinen on toiminut yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2017.

Laitinen on myös Oulussa ja Lapissa toimivan Koskilinjat Oy:n toimitusjohtaja ja otti syyskuussa vastaan myös Lahdessa toimivan Koiviston Auto Oy:n toimitusjohtajan tehtävät. Nämä kaikki bussiyhtiöt kuuluvat Koiviston Auto -konserniin, joka on Suomen suurin bussiliikennöitsijä.

Laitinen toteaa tiedotteessa jättävänsä Satakunnan Liikenteen hyvillä mielin.

– Kolmen vuoden aikana työ yhtiön kehittämiseksi on edennyt, tehokkuus on parantunut ja alun perin neljän yhtiön kulttuurien ja toimintatapojen yhdistäminen on onnistunut.

Sata bussia ja 119 työntekijää

Satakunnan Liikenne on muodostunut Lauttakylän Autosta, Oras Liikenteestä, Artturi Anttilasta ja Satakunnan Liikenteestä. Yhtiö ajaa OnniBus Flex-vuoroja, Rauman paikallisliikennettä, Olkiluodon vuoroja ja ely-keskuksen tilaamia maaseudun vuoroja.

Yhtiöllä on 100 bussia ja 119 työntekijää. Sen bussivarikot sijaitsevat Porissa, Huittisissa ja Raumalla. Satakunnan Liikenne on myös OnniBussin kaksikerrosbussien kunnossapitäjä ja korjaamo.

Tiedotteessa Helke toteaa, että erityisesti Satakunnassa bussiliikenteellä on tärkeä rooli.

– Rannikon Kasitie on runkoyhteys Turun ja Vaasan suuntaan, ja Huittisten kautta kulkeva Kakkostie on suorin reitti Porista Helsinkiin. Satakunnan Liikenteen kilpailuasema muihin liikennemuotoihin nähden on poikkeuksellisen hyvä.

Leave a Comment